12 творби бяха подадени за участие в националната изложба –

...
12 творби бяха подадени за участие в националната изложба –
Коментари Харесай

12 творби се борят за приз в национална изложба – конкурс

12 произведения бяха подадени за присъединяване в националната галерия – конкурс „ Чарът на русенската архитектура и изкуството на автомобилните инженери “ оповестена от Авто – мото клуб „ РусчукЪ “. Инициативета е част от едноименния план, които се осъществя по Програма „ Култура “ на Община Русе.

Участниците са разграничени в две възрастови групи от 15 до 18 и над 18 години и работиха по интерпретацията на тематиката, обвързвана с типичната за гр. Русе архитектурна среда и вписването на автомобила в нея. Творбите ще бъдат показани в галерия навън в границите на Парад на ретро коли Русе, който ще се организира на 8 юни 2024 в Пака на младежта. Победителите ще бъдат наградени с почетни дипломи за присъединяване и парични награди. Наградата на публиката ще бъде избрана посредством гласоподаване във фейсбук и на място в деня на изложбата, а за трма от гласувалите ще има награди връчени посредством лотария.

В рамките на плана „ Чарът на русенската архитектура и изкуството на автомобилните инженери “ се планува още и преобразяването на тролейбус в произведение на изкуството. Така тролейбуса, с изключение на главната си функционалност по публичен транспорт на пасажери, ще се трансформира в едно движещо се произведение на изобразителното изкуство. Целта на уредниците е внимателно увещание че хубостта на градската среда и нейното запазване е наша обща отговорност.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР