Извънредна новина Най-важните новини в момента, в който се случват

...
Извънредна новина Най-важните новини в момента, в който се случват
Коментари Харесай

Таксиметровият бранш обещава по-чисти коли и по-добри услуги

Извънредна вест Най-важните вести сега, в който се случват - непосредствено в имейла Ви.
Представители на таксиметровия отрасъл са дали обещание по-чисти коли и по-добри услуги по време на среща с министъра на превоза Николай Събев, осведомят от Министерството на превоза.

Събев е бил осведомен с проблемите в бранша и са били дадени оферти за решаването им.

От сектора явно са поискали отсрочване с до 6 месеца на периода за въвеждането на новите таксиметрови апарати, като от транспортното ведомство са им дали обещание да проучат законовите благоприятни условия за това. Същевременно страните са се разбрали, че ще работят за постепенна цифровизация на таксиметровите услуги.

Министерството на превоза също по този начин е поело ангажимент да откри ефикасни механизми за разрешаването на казуса с нерегламентираните транспорти. На експертни срещи ще бъдат прегледани опциите за основаването на единна методика за установяване на минимална и оптималната цена.

" Ще създадем нужното да създадем условия за конкурентен пазар, на който всички да са равнопоставени. Таксиметровите превозвачи би трябвало да работят регламентирано, да си заплащат налозите и да не нарушават закона ", настоял е Събев.

От началото на 2022 година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР