Извънредна и безвъзмездна проверка на разпределителните електрически табла на домовете

...
Извънредна и безвъзмездна проверка на разпределителните електрически табла на домовете
Коментари Харесай

Предлагат проверка на електрическите табла в домовете за възрастни в Североизточна България

Извънредна и безплатна инспекция на разпределителните електрически табла на домовете за възрастни хора в Североизточна България стартират от ЕНЕРГО-ПРО. Те приканват от институциите да се свържат с сдружението и да заявят такава инспекция. Повод за инспекцията е пожара в.

От сдружението акцентират, че сходни инспекции не са част от лицензионните отговорности на Електроразпределение Север . Все отново за предварителна защита на нещастни случаи, свързани с потреблението на електрическите съоръжения в домовете, управлението на компанията взе решение да ангажира своите чиновници с тази спомагателна активност. Инспекциите ще са напълно за сметка на ЕРП Север и ще бъдат осъществени след заявяване от съответната институция.

По данни на компанията на територията на Североизточна България има стотици старешки домове. Целта на ЕРП Север е да направи обследванията преди настъпването на зимата и обвързваното с нея захлаждане, съпроводено със снеговалежи. В рамките на своя подготовка за зимния сезон чиновниците на компанията към този момент са инспектирали огромна част от трафопостовете, в това число тези, които зареждат домове за настаняване. При изключителните инспекции ще бъде направена техническа ревизия на електрическото табло на съответния дом и проверка на връзките в него. В основното разпределително табло на дома ще се извърши проучване с термовизионна камера, след което ще бъдат дадени механически инструкции, в случай че е належащо да се подхващат ограничения, на съответния представител, който участва на инспекцията.

Ако електромерът на клиента се намира в разпределително табло, ситуирано на територията на самия дом , още веднъж ще се извърши ревизия и проверка на всички връзки в него, както и ще се употребява термовизионна камера, която да установи дали има проблем с инсталацията.

Домовете за настаняване на възрастни хора, които желаят да заявят безплатна ревизия на тяхна територия, могат да го създадат на телефон 0700 161 61 или на имейл, като е належащо да посочат лице за контакт, което ще участва по време на инспекцията, както и прецизен адрес на обекта. Служител на ЕРП Север ще се свърже в допълнение с тях, с цел да посочи комфортно време за реализиране на инспекцията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР