Извънредна доставка от ваксината на Пфайзер получи днес Имунизационният център

...
Извънредна доставка от ваксината на Пфайзер получи днес Имунизационният център
Коментари Харесай

Пирогов получи извънредна доставка от ваксината на Пфайзер

Извънредна доставка от имунизацията на " Пфайзер " получи през днешния ден Имунизационният център на УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов ", откакто количествата бяха изчерпани поради извънредно високия публичен интерес в последните два почивни дни.

Още с отварянето на имунизационния център тази заран се изви опашка от чакащи за ваксина - множеството хора чакаха за втора доза, а някои - за бустер. В понеделник опашката пред центъра също беше огромна и продължи съвсем през целия ден.

От " Пирогов " обявиха, че сега разполагат с задоволителни количества от имунизациите на Comirnaty (Pfizer), Moderna и Janssen. Лечебното заведение сервира и опрощение на чакащите жители поради получилото се неприятно съвпадане с изчерпването на количествата Pfizer и струпалата се опашка.

В " Пирогов " се слагат ваксини против ковид и на деца от 5 до 11 години, само че това става при авансово записване на час поради рационалното разходване на флаконите Pfizer. За имунизацията на възрастни това изискване не важи.

Имунизационният център на " Пирогов ", както и педиатричният кабинет работят до 3 януари с единствен почивен ден на 1 януари. Работното време е от 9.00 до 16.00 часа за кабинета, в който се слагат детски ваксини и от 8.30 до 18.30 часа за кабинета за всички останали жители.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР