Извънреден коалиционен съвет се събра тази вечер заради военно-техническата помощ

...
Извънреден коалиционен съвет се събра тази вечер заради военно-техническата помощ
Коментари Харесай

Решението за военна помощ за Украйна остава в ръцете на Народното събрание

Извънреден съдружен съвет се събра довечера поради военно-техническата помощ за Украйна. Заседанието завърши към 22:30 ч., само че дали се е стигнало до съглашение сред съдружните сътрудници не е ясно, защото нито един представител на партиите не слезе при медиите.

Така окончателното решение остава в ръцете на Народното събрание. Три от ръководещите партии са " за " даването на военна помощ, четвъртата - Българска социалистическа партия, срещу.

По-рано през днешния ден социалистите се събраха в централата си на " Позитано ", с цел да обсъдят тематиката и показаха разнообразни отзиви по отношение на формулировката за " ремонт на военна техника ".

" Не знам дали ще има някаква разлика - дали ще изнасяш танкове или ще ремонтираш танкове и ще ги изнасяш - каква е разликата? ", сподели Румен Гечев.

" За ремонт на оръжие - аз мисля, че ремонт на техника е - персоналното си мнение споделям, че не е проблем да се ремонтира техника. Това не е директен експорт на оръжие, на муниции в тази посока ", разяснява Георги Гьоков.

От Има Такъв Народ обявиха, че тяхната парлментарна група ще гласоподава по съвест в ленарната зала на следващия ден. Станислав балабанов съобщи, че ще запознае сътрудниците си с това, което е видял на място в Украйна. Именно Балабанов бе част от делегацията, която посети Киев предходната седмица.

" Не съм седнал да увещавам никого, това лежи на съвестта на всеки един човек, тъй като тук въпросът е човечен, защото хора като нас сега губят животите си в Украйна ", съобщи той.

В Народното събрание са импортирани три оферти за оказване на помощ за Украйна - на " Продължаваме промяната ", " Демократична България " и ГЕРБ-СДС, като от Демократична България изрично упорстват оръжие да бъде изпратено./БГНЕС, БНР
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР