Изваждате чистото пране от пералнята, но не откривате единия си

...
Изваждате чистото пране от пералнята, но не откривате единия си
Коментари Харесай

Защо не откриваме чорапите си след пране в пералнята – мистерията е разгадана

Изваждате чистото пране от пералнята, само че не откривате единия си чорап, макар че си спомняте доста добре, че сте го поставили вътре. Едва ли има стопанка, която да не се е изпадала в сходна обстановка. Просто пералнята... краде чорапите ви. Но мистерията към този момент е разгадана. Ето какво в действителност се случва.

Ако продължавате да губите чорапи и подозирате, че те изчезват някъде по време на пране, първото място, което би трябвало да ревизирате, е гуменото уплътнение, намиращо се сред вратата и барабана на пералнята. 
Според специалисти по време на цикъла на пране чорапите елементарно засядат сред гуменото уплътнение и металната част на барабана.
В последна сметка чорапи и други дребни предмети, излезли от барабана по време на цикъла на пране, могат да бъдат открити във вътрешната част на машината.  Достатъчно е единствено да свалите предния панел на уреда и ще се убедите, че пералнята просто " гълта " чорапите ви.
Но с цел да си спестите всичко това е целесъобразно да извършите следните 2 елементарни стъпки, предложени от специалистите:
1. Редовно проверявайте гуменото уплътнение на пералнята, когато вадите прането и го почиствате. Уверете се, че няма дупки в него. Това също ще предотврати приключването на вода.
2. Не претоварвайте пералната машина.
Често по време на пране по-малките облекла попадат в по-големите (например чорапът може да се окаже в плика за завивката).  За благополучие този проблем има много елементарно решение: просто използвайте копчетата, които се намират в долната част на плика. Или помислете за потреблението на мрежеста торбичка, в която се слагат чорапите и бельото преди пране.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР