Изтребителят МиГ-29, управляван от майор Валентин Теpзиев, който падна в

...
Изтребителят МиГ-29, управляван от майор Валентин Теpзиев, който падна в
Коментари Харесай

МиГ-ът на майор Терзиев се е взpивил във въздуха

Изтребителят МиГ-29, ръководен от майор Валентин Теpзиев, който падна в Черно море по време на учения, най-вероятно cе е взривил във въздуха . Това е версията, по която работи следствието, откакто бяха открити остатъци от самолета, оповестява в. " 168 часа ".

Отломките бяха открити в морето, на 11 километра югоизточно от Шабла.

Вчера началникът на защитата адмирал Евтим Евтимов заяви, че на мястото е открит и биологичен материал, на който ще бъде направено ДНК-изследване .
 Изследват открити остатъци в Черно море, където падна изтребител МиГ 29
Изследват открити остатъци в Черно море, където падна изтребител МиГ 29

Военноморски сили координира издирването

Снощи майор Валентин Теpзиев публично беше разгласен за умрял .

Междувременно стана ясно, че той не е катапултирал преди злополуката, защото в сходен случай щеше да има радиосигнал.

Ако гърмежът е станал във въздуха, за което приказват pазпpъcнатите остатъци и откритият биологичен материал, тогава е доста евентуално повода да е в недостатък на paĸетата, закачена за крилото на самолета, разясняват летци, представени от " 24 часа ".

Ако изтребителят се е блъснал във водата, тялото трябваше да остане крепко и завързано за седалката, показват специалистите.
 Пилотът Валентин Терзиев не е оживял
Пилотът Валентин Терзиев не е оживял

Въпреки това интервенцията ще продължи

От Атлантическия съвет на България упорстват да се проверява какво въоръжение е имал самолетът по време на злощастния полет дали ракетите " въздух-въздух ", с които е бил снабден, са минали ремонт - по кое време е осъществен той и коя е фирмата-изпълнител.

Атлантиците питат също дали по време на случая в този регион е засечена интензивност на съветската бойна авиация. Те упорстват в следствието на случая да бъдат привлечени съдружници от НАТО и от партньорски страни.
 Атлантическият съвет: Да се проверява има ли съветска интервенция в случая с МиГ-29
Атлантическият съвет: Да се проверява има ли съветска интервенция в случая с МиГ-29

В следствието да бъдат привлечени съдружници и сътрудници...

В сряда се появи версия дали самолетът не е изумен от огън на Противовъздушна отбрана при същото обучение, в границите на което е изпълнявал задача майор Терзиев, само че съгласно експерти това е извънредно малко евентуално.

Авиационните експерти показват, че е значимо черната кутия на самолета да бъде открита до 4 дни, с цел да не бъде унищожена информацията в нея.

Припомняме, на 9 юни 2021 година сутринта бе обявено, че " при осъществяване на подготвителна задача над морската акватория на Република България, от състава на българските Военновъздушни сили, е и е липсващ от радарите в 00:45 ч. ".

Според публична информация, в учението " Шабла 21 " са взели участие и военновъздушните сили на Сърбия, както и военни от Съединени американски щати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР