Източник: www.vilner.eu Италианците определено умеят да правят дизайн,“ казва Атанас Вилнер,

...
Източник: www.vilner.eu Италианците определено умеят да правят
дизайн,“ казва Атанас Вилнер,
Коментари Харесай

Fiat 500 Abarth 595 от Vilner. По-италиански от оригинала

Източник: www.vilner.eu

„ Италианците несъмнено умеят да правят дизайн, “ споделя Атанас Вилнер, човекът основал студио Vilner преди повече от 20 години. „ Но постоянно серийното производство постанова някои ограничавания и именно тук се намесваме ние. В случая стилистиката на Fiat 500 Abarth 595 е доста добра основа за основаване на неповторим дизайн, който да подчертае италианския произход на автомобила и с който доразвихме спортния темперамент на оригинала “.

Всичко стартира с италианския байрак. Отвън той минава надлъжно през целия автомобил във тип на лента, която е разположена асиметрично от лявата страна на колата. Vilner създават и „ отражение “ на тази линия вътре в салона – проекция на флага преминава през лявата част на боядисаното в Ghiaccio White табло, спуска се през стелките от същата страна и продължава през съответните седалки. Позицията не е избрана инцидентно. „ Поставихме флага отляво, защото най-често използваното от притежателя място в автомобила е шофьорското. Ако лентата минаваше оттова, той щеше да седи на нея и резултатът щеше да остава прикрит за него през повечето време. “

Стелките са произведение на изкуството. Алкантара с гофриран релеф, асиметрични уширения от кожа във външната част с изключително прецизни ‘595’ бродерии на тях, и също изпъкнал италиански байрак от кожа. Вилнер взема решение да запази периферията на седалките, като екипът му изработва нови централни секции за тях, аналогично на стелките: набраздена алкантара и кожени ленти за италианския трибагреник. Едрината на релефа не е случайна, при истинските седалки шарката е била по-мащабна, само че с по-тънките ивици седалките наподобяват едновременно по-големи, като ретро чувството е допълнително подсилено. Корите на вратите получават същото внимание, само че и нещо повече - гледащото надолу гръбче на подлакътниците е облицовано с кожа в трите цвята на флага на родината на Abarth. „ Това е подробност, който е едновременно видим и прикрит. Идеята е да издава национална принадлежност на 500 Abarth, само че и да загатва за многопластовия темперамент на ‘595’ ”, споделя Вилнер. Облицованата с черна алкантара централна подпора и периферия на стъкления таван, завършват салона на този неповторим Abarth, а червените колани подсказват, че това не е обикновен 500.

Отвън Vilner укрепват спортното излъчване на колата. Освен лентата с италианския байрак, която минава през предния похлупак и капака на багажника, студиото доразвива заводските графики на вратите. Горната част на предното стъкло получава надпис ‘Abarth’, а спойлерът в края на покрива е изпълнен, като червен, кариран байрак. Графиките горе подсилват спортното лъчение на задницата, където излизат четирите ауспуха на звучащата феноменално опционална изпускателна система ‘Record Monza Abarth’.

Степента на подробност на плана е изумителна, което важи и за специалната чанта отдадена на този Abarth 595. Едновременно стилният и практичен аксесоар е направен от същите материали вложени в салона на автомобила – презрамка от алена лента, същата като на защитните колани, карбонови катарами, италианския байрак и несъмнено, скорпионът на Abarth. Резултатът е дизайн на световно равнище, който „ носи не по-малко италиански заряд от Italia Independent на Лапо Елкан, “ добавя Вилнер.



2017 Fiat 500 Abarth 595, 1368 куб. см, 4-цил. редови, турбо, 145 к.с., 205 Нм, 5-ст. роботизирана, предно предаване, 1055 кг.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР