Източник: УМБАЛ Свети Георги“ Безплатни консултации по сексуално и репродуктивно

...
Източник: УМБАЛ Свети Георги“ Безплатни консултации по сексуално и репродуктивно
Коментари Харесай

И Пловдив с безплатни консултации по репродуктивно здраве

Източник: УМБАЛ „ Свети Георги “

Безплатни съвещания по полово и репродуктивно здраве ще се проведат в Родилното поделение на УМБАЛ „ Свети Георги “ в Пловдив. Кампанията, която стартира на 25 септември, ще бъде удължена до 29. Тя е по случай Световния ден на контрацепцията (26 септември).

Всички искащи могат да заповядат от 9:30 до 12:30 ч. на 3 етаж в Хирургичния блок на болничното заведение на бул. „ Пещерско шосе “ № 66. Жените ще получат цялостна здравна консултация от експерти в региона на женското здраве , по отношение на актуалните способи за контрацепция и отговор на въпроси свързани със сексуалността, половите взаимоотношения и репродуктивното здраве, изясни доцент Екатерина Учикова, шеф на АГ отделението.

Световният ден на контрацепцията се отбелязва от 2007 година насам. Той има за цел да усъвършенства информираността на хората за другите способи на контрацепция и да обезпечи опция за избор на младежите във връзка с тяхното полово и репродуктивно здраве. Целта на акцията е и да насърчи младежите да беседват за секс и опциите за предотвратяване от нежелана бременност и полово-преносими инфекции.

Част от дамите в репродуктивна възраст в България се опасяват и не употребяват актуалните способи за предотвратяване от нежелана бременност. Основната причина за това е незадоволителните им знания.

Свързани публикации.. Безплатни съвещания по репродуктивно здраве в София 0 Безплатен скрининг за проблеми с растежа в няколко елементи на страната 0 Безплатни прегледи за гръбначни изкривявания в Бургас 0

Страната ни е една от страните в Европейския съюз с максимален негативен натурален приръст на популацията. През 2015 година той е бил -6.1%, което дава отговор на -44 167 души при раждаемост от 66 370 индивида и смъртност на 110 117 души, съгласно данните на Националния сатистически институт.

За интервала 2000 – 2015 година броят на дамите във възрастовата група 15 – 25 години е намалял със 196 210.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР