Източник: PR Play Около 40 биоподобни лекарствени продукти са одобрени

...
Източник: PR Play Около 40 биоподобни лекарствени продукти са одобрени
Коментари Харесай

40 биоподобни лекарства са одобрени в ЕС

Източник: PR Play

Около 40 биоподобни лекарствени артикули са утвърдени все още

в Европейския съюз. Най-много регистрирани биоподобни търговски наименования има в Германия - 22, a във Франция те са15. Следват ги страни като Чехия с 14 броя, Финландия, Белгия и Хърватия с 13. У нас записаните биоподобни търговски наименования са 11. Това стана ясно по време на конференция в Народното събрание, отдадена на биоподобните артикули. Тя бе проведена от Българската генерична фармацевтична асоциация (БГФармА) и Лекарства за Европа .

Присъстващите на събитието разискаха главните политики и практики за усъвършенстване на обществените изгоди от използването на биоподобни лекарствени артикули, навлизането им на европейския пазар, тяхното ценообразуване и реимбурсиране на биоподобните лекарствени артикули и други.

Статистиката демонстрира, че биоподобните медикаменти се употребяват в Европейския съюз от 2006 година като опция на референтните лекарствени артикули . Само за последните 10 години в страните от Европейския съюз е насъбран съвсем 100% от клиничния опит, обвързван с използването на биоподобни медикаменти. Над 700 млн. дни е общата дълготрайност на лекуването на пациентите. По данни за 2016 година продажбите на 9 от 10 биоподобни медикаменти се осъществят в Европейския съюз.

Достъпът на пациентите до модерни лечения може да се усъвършенства посредством биоподобните медикаменти, също така ще намалеят разноските за системите на опазване на здравето в Европейския съюз, в това число и в нашата страна, показаха специалисти. От 2006 до 2016 година в Европейския съюз са спестени към 1,5 милиарда евро от въвеждането на биоподобни лекарствени артикули. Очаква се до 2020 година спестяванията в Европа и Съединени американски щати да доближат 49 милиарда евро.

Свързани публикации.. Сливенската болница получи инсталация от Българската Коледа 0 Регистрираха първия грип у нас 0 Неправителствени организации желае несъгласие върху мораториума за медикаменти 0

За да се обезпечи своевременен достъп на повече пациенти, които имат потребност от модерно лекуване, е значимо да има държавна политика, ориентирана към възстановяване информираността на медицинските експерти и пациентите по отношение на качеството, сигурността и ефикасността на биоподобните медикаменти и поощряване на потреблението им. Около тази теза се сплотиха участниците в конференцията.

Биоподобните медикаменти са допустимо най-близки или сходни на към този момент съществуващи биологични медикаменти (референтни лекарства), които са посочили клинична равностойност във връзка с профила на резултатност и сигурност. Те са нови биологични артикули, сходни и доста близки по еднаквост, на към този момент позволени за приложимост лекарства.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР