Източник: ОПРЗБ Безплатни прегледи за ревматични заболявания ще се проведат

...
Източник: ОПРЗБ Безплатни прегледи за ревматични заболявания ще се проведат
Коментари Харесай

Безплатни прегледи за ревматични заболявания в Пловдив

Източник: ОПРЗБ

Безплатни прегледи за ревматични болести ще се проведат в Пловдив. Те са част от осведомителната акция на Организацията на пациенти с ревматологични болести, която е по случай Световния ден за битка с артрита (12 октомври).

За обзор могат да се запишат, както хора със признаци за ревматично заболяване, по този начин и такива с към този момент диагностицирано такова, които желаят да потърсят второ мнение от експерти в региона.

Консултациите в града по тепетата ще бъдат както следва:

УМБАЛ „ Пълмед “

Ул. „ Перущица “ 1А (пресечка на бул. „ Пещерско шосе “), блок А, ет. 4, кабинет 404
24-25 октомври, от 10 до 16 часа
Предварително записване на телефон: 032/ 607 349 или 070031033

МБАЛ „ Тримонциум “

Бул. „ Цар Борис III Обединител “ 126,

На 17 октомври от 10 до 12 часа, както и на 18 октомври от 13 до 15 часа
Записване на час на 032/ 663 966 или 032 632 077

Информационната акция в България, по случай Световния ден за битка с артрита, е част от световната самодейност на Европейската лига за битка с ревматизма (ЕУЛАР) . Тази година тя е под надпис "Не отлагай, прегледай се през днешния ден "

(Don't delay, connect today).

Днес Организацията на пациенти с ревматологични болести у нас желае да насочи вниманието на хората върху признаците на две от мъчно разпознаваемите ревматични болести - лупус и псориатичен артрит .

Силна отмалялост, мъчителни или подути стави, необяснима температура, обриви по кожата, проблеми с бъбреците, са главните признаци на лупуса. Болестта може да бъде сбъркана с грип, бъбречна или сърдечна непълнота , по тази причина не инцидентно я назовават Великия

подражател.

Свързани публикации.. Миглена Иванова: Вместо лупус, прочут доктор ми сложи диагноза рак 0 5 % от пациентите с псориазис развиват псориатичен артрит 0 Боряна Ботева: Мит е, че ревматичните болести са проблеми на старостта 0

Псориатичният артрит е редовно, автоимунно, ревматично заболяване . Основните му признаци са инфектиране или оток на една или повече от ставите, ограничаване в придвижванията, мощна отмалялост , утринна вдървеност, промени по ноктите, псориазис.

По мотив днешния ден е основан и специфичен въпросник,

по поръчка на Организацията на пациентите с ревматологични болести в България (ОПРЗБ) (може да бъде открит на Facebook страницата на организацията), който всеки пациент може да попълни, в случай че има от горепосочените признаци. Той е формиран от доктор Милена Кирилова

и също е част от осведомителната акция „ Не отлагай, прегледай се през днешния ден! “.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР