Източник на изображение:RawPixelДиванът е една от тези мебели, която придава

...
Източник на изображение:RawPixelДиванът е една от тези мебели, която придава
Коментари Харесай

Кое е важно при избора на нов диван?

Източник на изображение:RawPixel

Диванът е една от тези мебели, която придава по собствен личен метод уют и комфорт на едно помещение. Тъй като се явява централна мебел и съществена съставка от композицията на интериора, неговият избор би трябвало да се направи премислено.
-->
Изборът на диван не постоянно е лека задача поради многообразието от модели на пазара. Ако си търсите нов диван за хола или всекидневната, в тази публикация ще ви дадем някои препоръки, които ще ви оказват помощ да извършите верния избор без да губите време.

Практичност, прекрасен дизайн и високо равнище на удобство- може би това са най-важните неща, които би трябвало да има един диван.

Трябва да вземем поради няколко фактора при избор на диван за хола или всекидневната.



Източник на изображение:RawPixel

Какво би трябвало да предлага положителният диван?

Съответстващи на интериора дизайн и цветове

Тъй като диванът е с по-големи размери по отношение на другите мебели, той е едно от първите неща, които виждаме в едно помещение. Затова и се предлага цветовете на дамаската му да са съобразени с тези на цялостния интериор на помещението.

Колкото и да е хубав дизайнът на един диван, в случай че си контрастира внезапно с другите детайли от интериора, то цялостният естетически тип на помещението ще бъде нарушен.

 Дизайнът и тапицерията на дивана е добре да подхождат на цветовете и дизайна на другите по-обемни мебели като шкафове, столове, маси, както и осветителни тела, щори, тапети,  декоративни детайли на интериора.

 Не е наложително тапицерията на дивана да съдържа всички цветове, които участват във вашето помещение. Важно е да съдържа най-малко 2-3 цвята, в които са и останалите съществени мебели в обзавеждането.



Източник на изображение:RawPixel

Удобство

Не на последно място, с изключение на да има хубав външен тип,  диванът би трябвало да дава и оптимален комфорт. Важно е да има ергономичен дизайн, който следва естествената форма на тялото и разрешава комфорт, даже при дълготрайно седене.

Нивото на улеснение, което предлага един диван, зависи главно от типа на пълнежа му и качеството му на направа. Диваните могат да са с два типа пълнеж- пружинен блок или полиуретанова пяна.

Пружините  са най-старият тип заряд за диван. Другите видове заряд за диван са пенолатекс, пенополиуретан (дунапрен), HR дунапрен (високоеластичен дунапрен) и мемори пяна.

Пълнежът на качествените дивани нормално е изработен от полиуретанова пяна, чиято компактност е висока (не по-малка от 25). Пълнежите  от полиуретанова пяна с ниска компактност са също толкоз комфортни, както и тези с висока, само че тяхната компактност не трае дълго и единствено след няколко седмици приложимост може да стартира да променя формата си.

Качество

Качеството, което предлага един диван, се дължи на цялост от няколко фактора. Един от тях е типа на структурата.

Изработката на структурата (така наречената рамка) на дивана е може би едно от главните неща, които дефинират до каква степен ще е комфортен един диван. В взаимозависимост от това какъв вид плоскости съдържат структурите на диваните се разделят главно на 3 вида- ПДЧ, MDF, железни и такива от шперплат.



Източник на изображение:RawPixel

ПДЧ плоскостите (или по този начин наречения талашит) са направени от пресовани дървени частици и са с по-малка резистентност спрямо другите типове плоскости. Поради по-ниската си цена те надлежно се употребяват главно в производството на мебели с по-ниска цена.

 Тъй като имат по-малка резистентност, ПДЧ плоскостите са подобаващи за структури с не доста огромно натоварване. Съответно не са добър избор за мека мебел, каквато е диванът.

MDF плоскостите са направени от мека дървесина и са една добра достъпна  опция на солидното дърво.Те се дефинират като междинен клас плоскости и оферират издръжливост и устойчивост на изхабяване, което ги прави и подобаващи за вложение в структурата на меки мебели.

Мебелният шперплат от своя страна се характеризира със издръжливост, износоустойчивост и резистентност на натоварване. Той е устойчив на стесняване, напукване, напукване, прегъване, протриване, а също и е резистентен на влага.

Диваните с железни структури се характеризират с по-висока износоустойчивост спрямо диваните с дървени структури. Освен че са супер здрави, металните структури са с по-малко тегло спрямо дървените. А с помощта на антикорозионната си обработка те са устойчиви на влага.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР