Източник: DHU Съвременният човек пълнее и се разболява, защото се

...
Източник: DHU Съвременният човек пълнее и се разболява, защото се
Коментари Харесай

По-слаби и по-здрави – как да го постигнем?

Източник: DHU

Съвременният човек пълнее и се разболява, тъй като се храни погрешно и тъй като живее натоварено, като не съблюдава естествените закони и не следва вътрешния си биологичен часовник, споделя немският натуропат графиня Ангелика Волфскийл. Ето препоръките й по какъв начин да реализираме нравствен и физически здравословен баланс, които тя ползва в над 30-годишната си лечебна процедура.

Интермитентно (периодично) недояждане – що е то?
Това е недояждане в шпации от 20 до 36 часа през избрани интервали, които се редуват с обикновено хранене. В резултат на този тип „ диета” се реализира съкращаване на калорийния банкет, само че крайният резултат в действителност се оказва доста по-значим от това да реализираме просто мечтаното понижаване на тежестта си.

Нобеловата премия за медицина през 2016 година е присъдена на японския академик Йошинори Ошисуми, който разкрива един неповторим клетъчен механизъм, наименуван автофагия – процесът на жизненоважното преработване, заличаване и филтриране на клетъчни съставни елементи. След зараза да вземем за пример този механизъм отстрани нашествениците в клетката - вируси и бактерии. Той има значима роля също за елиминирането на остарели, развалени или рискови клетъчни съставни елементи. Нарушенията в този механизъм на филтриране форсират процесите на стареене и стоят зад редица заболявания – Паркинсон, диабет, рак и други

За да се случи процесът на автофагия в клетките обаче, би трябвало да им бъде дадена опция за това, изяснява Ангелика Волфскийл. Защото се оказва, че при претовараване на клетката с храна, при постоянно хранене точно автофагията страда най-вече. И противоположното - късите периодически положения на апетит подкрепят самопречистването на клетката.
Свързани публикации.. Д-р Райна Стоянова: Поставете си рационални цели, в случай че желаете да отслабнете след раждането 0 Болки на растежа 2 Д-р Василка Юрукова: Намалете киселинността в организма, с цел да сте здрави 1

Поради тези аргументи немският натуропат поучава пациентите си (и то освен тези с наднормено тегло) един път седмично да пропущат вечерята – последното им хранене за деня да бъде на обяд, като се лишат и от закуската на идващия ден. По този метод си обезпечават 24-часов период на цялостен апетит. В този миг клетката включва процеса на автофагия. Този тип недояждане се понася много по-леко от различен тип диети и за разлика от множеството режими на ограничение, изгодите от него са многочислени и за здравето, и за положителната форма, безапелационна е Ангелика Волфскийл. За да може клетката да се оправи добре с процеса на самопречистване, тя се нуждае също по този начин от избрани минерални субстанции. Минералните соли, които способстват процеса на автофагия, съгласно рекомендациите на натуропата са Шуслерови соли №6, №10 и №12. Могат да се одобряват по 3 табл. от всяка на ден за интервал от 4-6 седмици, след което да се премине към друга скица за поддръжка на минералния баланс на организма.

Ако мощно се изкушаваме от избрани храни, това неведнъж е симптом за недостиг на минерали

Да се постави завършек на преяждането с храни, от които има повече щета, в сравнение с изгода, не е невероятно. Шуслерова сол №7 да вземем за пример, която оказва помощ при всевъзможни пристрастявания и зависимости, е доста подобаваща за преодоляване на мощното предпочитание за сладки храни, поучава немският натуропат. Ако човек не може да устои на соленото, тогава се нуждае от сол №8. За тези, които доста бързо огладняват, откакто са се нахранили обикновено, както и за хората, които имат навика да се успокояват с ястие, е подобаваща Шуслерова сол №5. При дребните деца доста постоянно пък се среща желанието за пушени храни (колбаси и др.) Нежеланите артикули може да се лимитират благодарение на сол №2. А за младежите (и техните родители), които прекаляват с хамбургери, пици, пържени картофи, сладолед, Ангелика Волфскийл предлага всекидневен банкет на Шуслерова сол №9, която контролира и алкално-киселинното равновесие в организма.

Следва продължение
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР