Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис обяви значителни промени в кабинета си

...
Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис обяви значителни промени в кабинета си
Коментари Харесай

Мицотакис преструктурира кабинета си след резултатите от европейските избори

Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис разгласи обилни промени в кабинета си след неубедителното показване на партията " Нова народна власт " на последните избори за Европейски парламент.

Пренареждането, има за цел кабинетът да се оправи по-добре с възходящите разноски за живот и да се ускори неговата успеваемост, заяви „ Катимерини “.

В рамките на пренареждането Такис Теодорикос ще заеме поста на нов министър на развиването на мястото на Костас Скрекас. Бившият министър на вътрешните работи Ники Керамеос ще оглави министерството на труда. Тодорис Ливаниос ще поеме предходната роля на Керамеос като министър на вътрешните работи.

Мицотакис резервира няколко основни министри. Костис Хадзидакис остава министър на финансите, Йоргос Герапетрис продължава да бъде външен министър, а Никос Денедиас ще продължи да управлява министерството на националната защита.

Партията " Нова народна власт " събра едвам 28,3% от гласовете на изборите за Европейски парламент, което е доста по-малко от 41%, реализирани на последните парламентарни избори, и под задачата от 33%, сложена от Мицотакис. Освен това изборната интензивност беше рекордно ниска - към 41%.

Мицотакис призна въздействието на възходящите разноски за живот върху резултатите на партията и отхвърли спекулациите за предварителни парламентарни избори, заявявайки, че до края на мандата на актуалното държавно управление остават още три години. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР