“Имам данни от ДАНС, че е имало разследване срещу т.

...
“Имам данни от ДАНС, че е имало разследване срещу т.
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев пита ДАНС за връзка на т.нар. полк. Николай Марков с руските разузнавателни служби

“Имам данни от ДАНС, че е имало следствие против така наречен полковник Марков, който е бил оперативно забавен за българското контраразузнаване по линия на връзка с съветските служби. Ако български политик е според от непознати разузнавания, без значение дали те са съветски, американски, немски или други, това е извънредно притеснително за страната ни. ”

Това съобщи националният представител от “Продължаваме Промяната – Демократична България ” Ивайло Мирчев в ефира на радио “Добруджа ” .

Мирчев в качеството си на народен представител от 49-ото Народно заседание е отправил на 12 юни запитване до ръководителя на Държавна организация “Национална сигурност ” Пламен Тончев има ли ДАНС данни за връзки на Николай Марков с съветските служби, от по кое време датират те и какви ограничения ще предприеме организацията . Ако пък няма такива данни, осъществявана ли е инспекция за възможни контакти и по кое време.

В резултат на сигналите на Ивайло Мирчев стана ясно, че против така наречен Ветринска република се водят следствия за пирамидална конструкция .

“Става дума за хора, които се въоръжават, за нещо като частна войска, което е рисково за страната, рисково е за България. Ние не можем да си играем на бойци. Има си закони и тези закони би трябвало да се съблюдават. И тогава, когато някой взема решение в една община да си направи частна община, страната незабавно би трябвало да реагира. Лошото е, че службите не реагират с нужната експедитивност и това е притеснително. Но ще създадем всичко допустимо службите да се задействат ” , сподели още Ивайло Мирчев.

Апелативният съд в Бургас взема решение за мярката на Живко Коцев – част от групата за разпространяване на опиати в няколко града

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР