Източник: Демонстрация на следващото поколение на технологията ProPILOT по обществената пътна мрежа

...
Източник: Демонстрация на следващото поколение на
технологията ProPILOT по обществената пътна
мрежа
Коментари Харесай

Nissan тества технология за напълно автономно управление по улиците на Токио

Източник:

Демонстрация на идващото потомство на технологията ProPILOT по публичната пътна мрежа сподели значителен прогрес

Днес, на публичната пътна мрежа в Токио, Nissan показва първообраз на своята най-развита технология за автономно ръководство, планувана за въвеждане в серийно произвеждане от 2020 г.

Nissan Motor Corp. тества идващото поколение на технологията ProPILOT в модифициран спортен седан INFINITI Q50. Технологията позволява на автомобила да се движи автономно по пътищата в града и извън него, като стартира, когато лидерът избере дестинация в навигационната система, и приключва с идването в крайната точка на пътуването.

Изкуственият разсъдък на прототипа използва информация от 12 датчика, 12 камери, радари с 9-милиметрови талази, шест лазерни скенера и карта с висока резолюция, с цел да проучва в действително време сложни сюжети и да насочва безпроблемно автомобила в предизвикателните градски условия – като прекосяване през натоварени кръстовища. Това хардуерно съоръжение, заедно с подобренията по софтуера, осигуряват също гладко маневриране, когато автомобилът се натъкне на препятствия на пътя, което води до управление, даващо чувство, че зад волана седи човек. Това от своя страна гарантира спокойствие за пасажерите.

“Изобретателността стои в основата на всичко, което вършим в Nissan, ” съобщи Такао Асами, старши вицепрезидент на Nissan, отговарящ за научните проучвания и съвременно инженерство. “Прототипът на следващото потомство на технологията ни ProPILOT показва, че тя ще е подготвена за използване в действителни пътни условия от 2020г. Днешната проява е следващ пример за сполучливата ни работа при създаването на самостоятелно бъдеще на ръководство за всички. ”

Демонстрацията следва скорошното лансиране на новия Nissan LEAF, оборудван с технологията ProPILOT, която позволява автономно придвижване в една лента на магистрала. Разрастващата сегама на Nissan с вградена технология ProPILOT включва също Nissan Serena, X-Trail и Rogue, като през 2018 година към тях ще се причисли и Qashqai.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР