Източната китайска провинция Чжъцзян се бори с около 1 млн.

...
Източната китайска провинция Чжъцзян се бори с около 1 млн.
Коментари Харесай

В китайска провинция ежедневно регистрират 1 млн. случая на COVID

Източната китайска провинция Чжъцзян се бори с към 1 млн. нови случаи на КОВИД-19 всекидневно като се чака броят им да се удвои през идващите дни, оповестиха от провинциалното държавно управление, съобщи Ройтерс.

Въпреки рекордния растеж на случаите в цялата страна, в континенталната част на Китай не е регистриран нито един смъртен случай от ковид за петте дни до събота, заяви през днешния ден Китайският център за надзор и предварителна защита на болесттите.

Граждани и специалисти приканиха за по-точни данни, защото инфекциите се усилиха, откакто Пекин направи радикални промени в рестриктивната си политика за „ нулев КОВИД “, която докара до невиждани заключвания стотици милиони жители и засегна втората по величина стопанска система в света, напомня " 24 часа ".

Данните за Китай в народен мащаб станаха непълни, защото Националната комисия по опазване на здравето спря да рапортува за асимптоматични инфекции, което затрудни следенето на случаите. Днес комисията спря да оповестява ежедневни данни.

" Пикът на инфекцията се чака да настъпи по-рано в Чжъцзян и да навлезе в интервал на нараснало равнище към Нова година, когато дневният брой на новите инфекции ще бъде до 2 милиона ", гласи изказване на държавното управление на провинцията.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР