Изстрелването на севернокорейската междуконтинентална балистична ракета притеснява международната общност, но

...
Изстрелването на севернокорейската междуконтинентална балистична ракета притеснява международната общност, но
Коментари Харесай

Френският вестник „Журнал дю диманш“ с притеснителен анализ за идваща война САЩ-КНДР

Изстрелването на севернокорейската междуконтинентална балистична ракета тормози интернационалната общественост, само че едно е несъмнено: Пхенян към този момент може да нанесе ракетен удар по Вашингтон или Париж, отбелязва вестникът, представен от Блиц. 

Не е ясно дали изказването на севернокорейския водач Ким Чен Ун, че страната му е постигнала историческата си цел да стане нуклеарна мощ, значи завършек на ракетните или нуклеарните опити. Но то демонстрира ясно, че Пхенян има вяра, че разполага с нуклеарен боеприпас, който е задоволителен, с цел да служи за въздържане, написа френското издание. 

Крайната цел на Северна Корея постоянно е била да може да насочи действителна опасност за нуклеарен удар против Съединени американски щати. Изявленията обаче демонстрират, че режимът в Пхенян ще схване интернационалната теория за нуклеарните оръжия и ще се държи като " виновна нуклеарна мощ ", която няма да съставлява опасност за трети страни, до момента в който не бъде застрашена, отбелязва " Журнал дю диманш ", добавяйки, че не е ясно дали техническите благоприятни условия на Съединени американски щати са задоволителни, с цел да се защитят от възможен удар. 

Някои страни може да сметнат смяната в обстановката за опция за дипломация. Всички гледат към Китай, само че стратегическият интерес на Пекин е да избегне разпадането на севернокорейския режим, което би означавало да се окаже комшия на обединена Корея, съдружник на Съединени американски щати, отбелязва френското издание. Пекин желае " двоен мораториум ": заледяване на взаимните американско-южнокорейски военни учения в подмяна на заледяване на севернокорейските военни стратегии, напомня в. " Монд ". Съединени американски щати отхвърлят тази опция, само че след ракетното тестване Китай не пропусна да повтори предлагането си за компромис и да призове Вашингтон и Пхенян към разговор. 

Достигналата рекордна височина ракета, изстреляна от Северна Корея, е неуспех за президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който неотдавна увери, че КНДР няма да може да създаде сходни технологии, отбелязва френският в. " Фигаро ".  Повечето наблюдаващи се съмняваха, че нови наказания на Организация на обединените нации ще спрат ракетната и нуклеарна стратегии на Северна Корея, само че предсказаха, че режимът може да е подготвен да договаря, откакто реши, че е усъвършенствал задоволително оръжията си, отбелязва английският в. " Гардиън ". 

Ракетното тестване е явен знак, че Северна Корея продължава да се стреми към оповестената си цел да получи опцията да нанася удари по територията на Съединени американски щати и не се огъва пред тактиката на Тръмп за използване на оптимален напън, отбелязва в. " Вашингтон пост ".

Президентът на Съединени американски щати нееднократно е казвал, че военните разновидности за справяне със Северна Корея не са изключени и че времето за реализиране на дипломатическо решение е изтекло. Все повече водачи във Вашингтон приканват да бъде премислена съществено опцията за военни дейности против Пхенян, макар съпротивата на Южна Корея, чиято столица е в обсега на севернокорейската артилерия. Сеул има население от 25 милиона души, напомня изданието. 

Макар че това евентуално не е огромно успокоение, КНДР евентуално към момента не е способна да достави нуклеарна бойна глава до територията на Съединени американски щати. Смята се, че тя към момента не е овладяла технологията за наново нахлуване в атмосферата на Земята, без бойната глава да бъде унищожена. Пхенян обаче напредва бързо към постигането на тази цел, отбелязва в. " Вашингтон пост ".
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР