Изстрелът е даден от наша територия, където граничният патрул е

...
Изстрелът е даден от наша територия, където граничният патрул е
Коментари Харесай

Експерт шокира с нова версия за убития български граничен полицай

Изстрелът е даден от наша територия, където граничният патрул е видял нарушителите. Това е моето съмнение. Отчетените, минали границата, са единствено откритите, само че най-вероятно има най-малко още толкоз всяка година. Така пред НоваНюз някогашният секретар на Министерство на вътрешните работи Николай Радулов разяснява случая с погубен български служител на реда на българската граница с Турция. 

" Доколкото разбираме от описанието на двамата братя, виновни за убийството на българския служител на реда, са първобитни, необразовани хора. Подозира се, че имат душевен болести. Системно са без пари, евентуално с планове да грабят бежанци. Вероятно срезът в оградата не е неотдавна ", съобщи той.
-->
Няколко неща го карат да се съмнява в техните тези. " Едното е, че концепцията, че двамата са стреляли от турска територия. След като става дума за ловна пушка със сачми, евентуално стрелбата е била от близо. При следствен опит ще стане ясно, според къде са гилзите. Автоматичното или полуавтоматичното оръжие изхвърля гилзите по един метод, до момента в който при ловните пушки се изхвърлят на по-близко разстояние ", изясни Радулов.

Според него вътрешният министър Иван Демерджиев се пробва да работи дейно. " Прави се неверно умозаключение - че границата един път направена, си стои по този начин. Всъщност тя е 240 км, което значи, че в случай че се работи поетапно, като стигнем до последния стадий, би трябвало да стартираме още веднъж. Притеснен съм, тъй като не просто патрулирането би довело до добра връзка, а взаимни тренинги ", акцентира той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР