Изслушване на кмета Йорданка Фандъкова за мотивите, с които назначи

...
Изслушване на кмета Йорданка Фандъкова за мотивите, с които назначи
Коментари Харесай

ГЕРБ-София за Ивайло Иванов: Той няма общо с насилието над задържани

Изслушване на кмета Йорданка Фандъкова за претекстовете, с които назначи за шеф на Столичния инспекторат Ивайло Иванов, изиска Борис Бонев от " Спаси София " на изключителната сесия на общинския съвет. " За да се разсеят подозренията дали това е нейно предопределение или тя е просто заслон за различен, който действително назначава ", изясни той. С гласовете " срещу " на ГЕРБ-СДС и с " въздържал се " на групата на Вътрешна македонска революционна организация и " Атака " обаче не бе позволено чуването на Фандъкова.

Служебното държавно управление в профил Ивайло Иванов като основен секретар на Министерство на вътрешните работи на 14 май поради полицейското принуждение над арестувани с белезници младежи при митингите през предходната година. От 1 октомври той е назначен за шеф на Столичния инспекторат, който е с над 400 чиновници.

Защо назначението бе прокарано тихомълком и не бе поведен конкурс за тази висока служба? Защо Ивайло Иванов не показа програмата си като шеф на конструкция, която е с над 400 чиновници, запита Бонев.

Вместо чуване на Фандъкова и отговор на тези въпроси, групата на ГЕРБ-СДС в общинския съвет излезе с позиция по казуса. " Нека да е ясно - ние осъждаме полицейското принуждение, намираме за неприемливо това, което видяхме под колоните на Министерския съвет. Подобни прояви нямат място в едно цивилизовано общество В същото време не одобряваме опитите противозаконните дейности на няколко служителя на реда да се приписват на политическия конкурент, в този случай ГЕРБ. ", се споделя в позицията.

За избора на Фандъкова да избере точно отстраненият от Министерство на вътрешните работи поради полицейското принуждение Ивайло Иванов се показва, че кметът на София и ГЕРБ-СДС имат за цел да подредят града. Това се случва посредством основаването на качествена нормативна уредба и рационализиране на системите за надзор в общината и в общинските предприятия и сдружения.

" Столичният инспекторат има голяма роля в този развой и не е учудващо, че за негов шеф е потърсен човек със сериозен административен опит и знания в областта на реда и сигурността. "

За неналичието на конкурс за избор на нов шеф Малина Едрева, ръководител на групата на ГЕРБ-СДС в СОС подсети, че кметът на общината изибра кого да назначи на този пост, както изисква Правилника за организацията и активността на Столичния инспекторат.

Групата на " Демократична България " изиска неотложно да се анулира назначението на Ивайло Иванов на основния пост в общината. В декларация на обединяването се показва, че той е защитил бруталните дейности на полицията против спокойно протестиращи студенти, завличани зад колоните на Министерския съвет.

" Директор на Столичния инспекторат не е нито милиционерска, нито пазвантска служба. За нея би трябвало експертиза, каквато новоназначеният Ивайло Иванов, уволнен наскоро от поста основен секретар на Министерство на вътрешните работи, не има. След всичките кавги с превишаване на правата на полицията по време на митингите предходната година, поради които Иванов беше отхвърлен от поста основен секретар на Министерство на вътрешните работи, това предопределение буди неразбиране ", съобщи след противоречивото предопределение ръководителят на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР