Всяка застрахователна компания предлага различни условия за начина на описване

...
Всяка застрахователна компания предлага различни условия за начина на описване
Коментари Харесай

При природни явления: Какво трябва да знаем за обезщетението от застрахователи?

Всяка застрахователна компания предлага разнообразни условия за метода на разказване на вредите , породени при естествени феномени и всеки клиент би трябвало да прочете деликатно полицата си, разяснява генералният секретар на Асоциацията на българските застрахователи /АБЗ/ Нина Колчакова в ефира на „ Българска национална телевизия “. Според нея да вземем за пример при потопена кола след мощна стихия е хубаво да се създадат фотоси и разясни:

„ Някои застрахователи обаче желаят и персонален оглед на колата. Важно е да отбележим, че единствено застраховката „ Каско “ може да покрие вреди при такива феномени при колите, не наложителната застраховка „ Гражданска отговорност “ – тя не играе. “

Експертът съобщи, че няма посочени периоди по кое време да бъде платено компенсацията от застрахователя , както и редът за ремонт на колите е друг – някои желаят той да бъде осъществен в избрани автосервизи, а при други – клиентът избира.

Проучване на АБЗ сочи, че в случай че през 2023 година сънародниците ни са били склонни да дадат 80 лв. за годишна застраховка за домашно имущество , то през тази 2024 година сумата се е нараснала до 150 лева/годишно . Колчакова съобщи, че имало ползата бил леко нараснал, само че като цяло страната ни се намира на едно най-ниските равнища по обезпечаване на домашно имущество по отношение на съседките ни, които имат сходен климат и естествени феномени.

Куриоз! Управител на комплекс в к.к. „ Слънчев бряг “ изпълни басейн от противопожарния кран

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР