Изследване в Обединеното кралство показва, че британците хем искат страната

...
Изследване в Обединеното кралство показва, че британците хем искат страната
Коментари Харесай

Стига! Британците хем искат Брекзит, хем еврогражданство след Брекзит

Изследване в Обединеното кралство демонстрира, че британците хем желаят страната им да напусне Европейски Съюз (макар и с дребна преднина от 51%), хем преобладаващата част от тях (близо 80%) желаят да запазят европейското си поданство и права след Брекзит.

Това сред прочее не е изненадващо, като се има поради наглостта на някогашния водач на националистите и евроскептиците във Англия - Найджъл Фараж, който макар че инициира и способства за референдума за Брекзит, си остана евродепутат, а като брачен партньор на италианка, подаде молба за италианско поданство, т.е. - европейско, с цел да се ползав от общите облаги и права на Европейски Съюз.

Представително проучване на Лондонския институт по стопанска система, оповестено във в. " Гардиън”, демонстрира, че 6 от 10 британци (общо 80%) биха желали да запазят европейското си поданство, в това число и правото да живеят, работят и учат в страните от Европейски Съюз след Брекзит. Естествено, главната група искащи това са хората на възраст от 18 до 24 години (85% от анкетираните). В изследването са взели участие 2000 души.

Правителството на Тереза Мей предложи на срещата на високо ниво на Европейски Съюз в Брюксел да се сътвори за живеещите в Обединеното кралство 3,2 милиона европейци нов статут, който да им даде право на достъп до образованието, системата на опазване на здравето, пенсии и обществени придобивки след Брекзит. Европейските водачи и най-много немският канцлер Ангела Меркел, обаче не бяха очаровани от офертата на Лондон.

Припомняме, че европейското поданство беше въведено с контракта от Маастрихт от 1992 година То съществува наред с националните поданства и дава спомагателни права за жителите на страните от Европейски Съюз.

Мей ще го играе " твърдо " с Брюксел по отношение на сметката за развода

Междувременно се разбра, че английски бизнес водачи са били предизвестени да се приготвят за опцията държавното управление на премиера Тереза Мей да напусне договарянията за Брекзит още тази година поради финансовата " сметка за развода ". Това разкрива в своя обява в. " Сънди телеграф ", представен от Ройтерс.

По време на брифинг за шефове от промишлеността и Сити почитан представител на " Даунинг стрийт " 10 е предизвестил, че е допустимо министър председателят да напусне договарянията с Брюксел още през септември.

Стъпката била предопределена " за вътрешна консумация ", с цел да покаже, че Мей може да играе твърдо с Европейски Съюз по въпроса за " сметката за развода ". Става въпрос за сумата от 100 милиарда евро, която някои европейски водачи желаят от Обединеното кралство като отплата за вредите по напускането на Европейски Съюз.

Брифингът се е състоял след изборите предишния месец и въпросното лице към този момент не е част от държавното управление след последните разбърквания, отбелязва " Сънди телеграф ". Вестникът цитира думите на източник от администрацията на премиера, че отдръпване от договарянията не влиза в проектите на кабинета.

Министърът за Брекзит Дейвид Дейвис съобщи преди два месеца, че Англия няма да заплати 100 милиарда евро, с цел да напусне Европейски Съюз, откакто се бяха появили информации, че Европейски Съюз се готви да изиска тази сума, напомня Ройтерс.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР