Изследване показва ключовото значение на инвестициите в професионално обучение на

...
Изследване показва ключовото значение на инвестициите в професионално обучение на
Коментари Харесай

Савелина Русинова: Услугите за образование и грижи в ранна детска възраст са ключови

Изследване демонстрира основното значение на вложенията в професионално образование на експертите, работещи с деца . То е извършено в границите на самодейността „ България пораства с децата си “ на фондация „ За нашите деца “ и демонстрира нуждата от профилирано образование на експерти по ранно детско развиване .
Става дума главно за секторите обучение, опазване на здравето и обществени услуги като главните системи, работещи с децата в ранна възраст.

Като съществена рекомендация се извежда националната визия какви компетентности би трябвало да имат хората, които работят с деца в ранна детска възраст, разясни пред БНР Савелина Русинова, специалист във фондацията.

 Снимка: Pixabay

Тази визия би трябвало да образува профил на компетентностите , който да бъде основа за университетско обучение и на стратегиите за продължаващо професионално развиване, посочи Русинова.

Изводите и рекомендациите от проучването са били признати абсолютно от професионалните общности и представители на университетските институции, работодателски организации също са декларирали поддръжката си, уточни специалистът.

Има ясни доказателства, че услугите за обучение и грижи в ранна детска възраст са основен инструмент, който минимизира рисковете в тази възраст и служи за спиране на предаването на бедността сред поколенията, заключи Савелина Русинова.

Повече по тематиката чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР