Изследване под ръководството на учени от университета Троуб в Австралия

...
Изследване под ръководството на учени от университета Троуб в Австралия
Коментари Харесай

Австралийски учени предлагат обяснение за мозъчната мъгла при дълъг COVID-19

Изследване под управлението на учени от университета Троуб в Австралия може да е разкрило повода за неврологичните признаци като " мозъчна мъгла " при пациенти с дълъг COVID-19, заяви електронното издание " МедикълЕкспрес ".
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31647
В резултатите от изследването, оповестени в профилираното издание " Нейчър Комюникейшънс ", се открояват първите индикации, че някои от неврологичните признаци при дълъг COVID-19 се предизвикват от натрупвания на амилоидна плака в мозъка, каквито се следят при пациенти с заболяването на Алцхаймер или деменция.

Изследването разкрива сходства сред резултата от COVID-19 и ранните стадии на невродегенеративни болести като Алцхаймер и Паркинсон, сподели доктор Ник Рейнолдс от Института по молекулярни науки в университета Ла Троуб.

Авторите предизвестяват, че последствията от измененията към момента са неразбираеми и не е наложително да значат, че пациентите ще страдат от трайни нарушавания или че измененията могат трайно да повлияят на мисленето, паметта и други когнитивни функционалности.

Според доктор Рейнолдс, в случай че следващи проучвания потвърдят, че амилоидните натрупвания способстват за дълъг COVID-19, тогава медикаментите за заболели от Алцхаймер и Паркинсон може да се моделират и ползват и за тези неврологични признаци, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР