Изследване на швейцарски учени установи, че меню, богато на фибри,

...
Изследване на швейцарски учени установи, че меню, богато на фибри,
Коментари Харесай

Повече фибри в храната, по-малко проблеми с астмата

Изследване на швейцарски учени откри, че меню, богато на фибри, е скъп асистент в битката против астмата

Хранителният режим е елементарен и прелестен -включва повече плодове, зеленчуци и пълнозърнести артикули.

Допълнителните фибри трансформират веществата, които стомахът всмуква, а това пък трансформира имунната система, изясняват откривателите от Университета на Лозана.

Според тях фибрите влияят на бактериите в стомаха. Онези, които се хранят с разтворими фибри, каквито има в плодовете и зеленчуците, създават повече мастни киселини. Те се всмукват в кръвта и работят като сигнали за имунната система. В резултат белите дробове стават по-устойчиви на неспокойствие и инфектиране.

При диета, бедна на фибри, се случва противоположното

„ В последните години се следи нарастване на пациентите с алергична астма в разрастващите се страни. Тази наклонност съответствува с смяната в хранителния режим на хората там, който включва понижена консумация на фибри “, показва доктор Бенжамен Марслан, с цел да поддържа резултатите от проучването и с медицински статистически данни.

Изследването за ролята на фибрите в битката против астмата е в начална фаза. Но от дълго време се знае, че продуктите, съдържащи фибри, са доста потребни за общото положение на организма. Те потвърдено оказват помощ на храносмилането, което пък води до по-бързо освобождение от отпадните субстанции.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР