Изследователи в канада проверяват плода акай бери, който е популярен

...
Изследователи в канада проверяват плода акай бери, който е популярен
Коментари Харесай

Помага ли акай бери срещу коронавируса?

Изследователи в канада ревизират плода акай бери, който е известен по света като " суперхрана ", като средство за попречване на най-тежките признаци на COVID-19, съобщи Франс прес.

Предишни изследвания са открили, че дестилат от акай бери може да работи като инхибитор на възпаления, което съгласно експертите може да помогне за потискането на остри възпалителни реакции, породени от ковид.

Предвид че пандемията продължава да се популяризира по света, специалистите означават, че вирусът може да провокира остри възпаления и да докара до здравни затруднения, съобщи Българска телеграфна агенция.

Майкъл Фарку от университета на Торонто и колежката му Ана Андреаса, които от пет години учат резултата от акай бери върху възпалителната реакция, са решили да тестват успеваемостта му против COVID-19.

" Акай бери е на ниска цена, безвреден и наличен за всички плод, тъй че си коства да опитаме ", споделя Фарку.

За задачите на проучването експертите са заели 580 души с позитивни проби за ковид от Канада и Бразилия, където се отглежда плодът. Половината от тях одобряват дестилат от акай бери, останалите - плацебо.

Изследователите се надяват, че в случай че ефикасността му бъде доказана, ранното включване на плода може да защищити от най-тежките и евентуално смъртоносни признаци, свързани с вируса.

Специалистите изясняват, че екстрактът е ориентиран характерно към група протеини, които се явяват цел и на ковид. Веднъж задействани, въпросните протеини се борят против инфекции и стрес.

Изследването ще продължи 30 дни. Резултатите ще бъдат показани в края на годината.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР