Изследователи предупредиха, че горещи вълни от вида, който се наблюдава

...
Изследователи предупредиха, че горещи вълни от вида, който се наблюдава
Коментари Харесай

Климатичните промени водят до бум на горещите вълни в Европа

Изследователи предизвестиха, че горещи талази от типа, който се следи в Северна Европа през това лято, са станали два пъти по-вероятни поради климатичните промени, оповестява " Асошиейтед прес ".

Учени от екипа на World Weather Attribution прецизираха, че са сравнили наблюдения и прогнози за Холандия, Дания и Ирландия с исторически данни, датиращи обратно във времето до началото на 20 век. Те са заключили, че вероятността за тридневни изрезки от рискова горещина в тези региони са се нараснали минимум два пъти.

Групата учени, която работи, с цел да дефинира дали има връзка сред метеорологичните феномени и климатичните промени, акцентира, че актуалните температури толкоз на север са толкоз необикновени, че няма задоволително данни, с цел да се предвижда бъдещата им възможност.

Ерик Фишер, който е специалист по рисковите метеорологични феномени в университета ETH в швейцарския град Цюрих и който не е взел участие в изследването, посочи, че създателите са употребявали открита методология и " техните оценки може да са много консервативни ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР