Изследователи от Университета на Минесота, САЩ са разработили това, което

...
Изследователи от Университета на Минесота, САЩ са разработили това, което
Коментари Харесай

Нова технология позволява да принтираме OLED екрани вкъщи

Изследователи от Университета на Минесота, Съединени американски щати са създали това, което съгласно тях е първият изцяло 3D принтиран еластичен OLED екран. Те настояват, че новата технология би разрешила на хората да печатат такива екрани и вкъщи.

Новият метод съчетава два метода на 3D щемпел за печатане на шестте пласта, нужни за функционален екран. Прототипът е необятен единствено 1,5 инча и е със единствено 64 пиксела. Разбира се, всяка практическа приложимост ще изисква доста по-висока разграничителна дарба, а учените също желаят да подобрят яркостта.

Вероятно ще отнеме известно време, преди тази технология да се приспособява за домашна приложимост. Университетът употребява персонализиран 3D принтер, който коства колкото кола Tesla Model S, тъй че това начинание ще изисква и не малко средства.

Самото естество на технологията обаче прави сходни цели релативно постижими и отваря вратата към многочислени благоприятни условия, в случай че и когато домашните отпечатани OLED екрани станат в действителност практични. В допълнение, това може да ви помогне на хората да основават и разнообразни домашни джаджи с персонализирани екрани.

А тук ще намерите още!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР