Изследователи от Педиатрията в Кълъмбъс, Охайо установиха, че тротинетките и

...
Изследователи от Педиатрията в Кълъмбъс, Охайо установиха, че тротинетките и
Коментари Харесай

Ето кои са най-опасните играчки за децата

Изследователи от Педиатрията в Кълъмбъс, Охайо откриха, че тротинетките и колелата са най-опасните за здравето на децата играчки.

За да доближат до тези изводи, учените сравняват и анализират данни за визитите на деца в интензивните отделения на лечебни заведения за интервал от 21 години. Оказва се, че 3,4 млн. от малчуганите в Съединени американски щати са имали потребност от здравна помощ след пострадвания, свързани с играчки.

35 на 100 от визитите в интензивното са свързани с неща, които децата карат, в това число тротинетки, колела с три колела, задвижвани от мотори коли, като да вземем за пример Барби джипове. 

Топките са относително безобидни (9.9 на 100), до момента в който оръжията-играчки нараняват дребните в едвам 3.4 на 100 от случаите.

Мултимедийните игри са в дъното на класацията.

Случайните пострадвания с играчка стават най-често на двегодишна възраст. Броят на момчетата, които поради играчка посещават незабавно поделение на болница, е два пъти по-голям от този на девойките. Тази разлика сред момчета и девойки изчезва към 17-годишна възраст. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР