Изследователи от Хонконгския баптистки университет са установили, че приемът на

...
Изследователи от Хонконгския баптистки университет са установили, че приемът на
Коментари Харесай

Приемът на спирулина в съчетание с тренировки помага на мъжете да отслабнат

Изследователи от Хонконгския баптистки университет са открили, че приемът на добавката спирулина, смесен с високоинтензивна интервална подготовка (HIIT), оказва помощ на мъжете да отслабнат дейно, написа сп. Nutrients .

Хранителната добавка спирулина съставлява прахуляк от синьо-зелени водорасли, които могат да се употребяват от хора и животни. Смята се, че този артикул покачва имунитета, оказва помощ за контролиране на кръвната захар, подтиква метаболизма и форсира загубата на тегло.

Авторите на актуалното проучване са решили да ревизират достоверността на тези изказвания, като са провели проучване с присъединяване на четиридесет и четирима мъже със затлъстяване, написа Българска телеграфна агенция. Участниците са били разграничени на три групи. В продължение на 84 дни доброволците от първата група е трябвало постоянно да извършват високоинтензивна интервална подготовка. Те също така са приемали спирулина под формата на добавка.

Участниците от втората група са упражнявали, само че не са приемали добавката. 

Третата група е послужила като контролна. 

Изследваните лица са минали през обширен физически обзор, дали са кръвни проби за разбор и са попълнили въпросник за подготвеност за физическа интензивност.

В края на опита е открито, че участниците от първата група са отслабнали повече от доброволците от втората и третата група. 

Освен това тренировките, съчетани с приема на спирулина, са имали позитивен резултат върху равнищата на холестерола и кръвната захар.

Учените изясняват, че добавката забавя усвояването на глюкозата в стомаха с помощта на влакната, които набъбват в неговата празнина. Ефектът на спирулината се дължи на линоленовата киселина, която предотвратява натрупването на мазнини в черния дроб.

Следващата цел на учените е да проведат спомагателни проучвания с дами. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР