Изследователи от Детската болница на Филаделфия установиха, че в дългосрочен

...
Изследователи от Детската болница на Филаделфия установиха, че в дългосрочен
Коментари Харесай

Добрите взаимоотношения между децата и родителите водят до по-добри здравни резултати в дългосрочен план при младите

Изследователи от Детската болница на Филаделфия откриха, че в дълготраен проект могат да се следят усъвършенствания в здравето на младежи, които поддържат положителни взаимоотношения с родителите си, заяви Medical Xpress.

Предишни сходни изследвания демонстрират, че укрепването на връзките сред родители и младежи би могло да усъвършенства психологичното и половото здраве на младежите, както и здравето им като цяло, като в същото време може да намали злоупотребата им със вещества. Може да намали също риска от сърдечно-съдови болести.

Новото изследване употребява информация от Националното проучване на здравето на подрастващите от юношество към пълноправие по географска дължина. Експертите са създали връзка сред описанията на подрастващите за характерния измерим темперамент на взаимоотношенията им с родителите, с които живеят, и здравните им показания 14 години след допитването. Разгледани са данни от над 15 000 възрастни, които са взели участие в изследването през 90-те години на предишния век – интервалът, когато са били на възраст сред 12 и 17 години.

„ Целта ни беше да създадем едно по-ясно схващане за това по какъв начин другите характери на връзките сред родители и деца могат да доведат до разнородни удобни резултати, когато младежите навлязат в зрелост “, сподели старшият създател на проучването доктор Карол А. Форд, експерт по юношеска медицина в Детската болница на Филаделфия.

Новото изследване преглежда характерности като нежността на родителите, връзката сред деца и родители, времето, което те прекарват дружно, както и упованията по отношение на университетския триумф на младежите. Информацията, получена, когато децата са на възраст сред 12 и 17 години, е съпоставена с тази, получена от същите участници, само че на възраст от 24 до 32 години. Те са описали актуалните си равнища на стрес, меланхолия, оптимизъм, никотинова взаимозависимост и корист с други субстанции, както и други индикатори за цялостното си здраве. Проучването е взело под внимание и възрастта, расата, етническата им принадлежност, фамилната конструкция и други фактори. Над 10 000 души са взели участие в изследването.

Участниците, които са декларирали, че са задоволени от взаимоотношенията с родителите си, по-късно са съобщили за доста по-добро здраве. Много по-високи са също равнищата на оптимизъм, усъвършенствано е качеството на сантименталните им връзки, а равнищата на стрес и меланхолия са занижени. По-ниски са и равнищата на никотинова взаимозависимост и злоупотребата с субстанции. Рискът от нежелана бременност също спада.

„ Тенденцията на резултатите допуска, че положителните взаимоотношения сред подрастващите и техните майки и татковци усъвършенстват здравето и благосъстоянието на младежите, когато те пораснат “, заключи Форд. „ Полагането на старания за подсилване на връзките сред родители и деца може да бъде от изгода за здравето в дълготраен проект. “

Изследването е оповестено в JAMA Network Open.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР