Изследователи от Чикагския университет са установили, че употребата на менструални

...
Изследователи от Чикагския университет са установили, че употребата на менструални
Коментари Харесай

Менструална чашка: Средството, което предпазва жените от инфекции

Изследователи от Чикагския университет са открили, че използването на менструални чашки е обвързвана с по-нисък риск от вагинални инфекции . Резултатите на учените са оповестени в списание PLOS Medicine.

В изследването са взели участие 436 девойки от междинното учебно заведение, половината от които са употребявали менструални чашки, а другата половина - тампони или превръзки.

Те били изследвани на всеки шест месеца за бактериална вагиноза - постоянно срещан тип зараза, и след 12 и 30 месеца за полово излъчени инфекции. Оказало се, че при първата група рискът от бактериална вагиноза е с 26% по-нисък и вероятността да имат добър вагинален микробиом е с 37% по-висока, в сравнение с при останалите девойки. Тези девойки имали и по-нисък риск от полово излъчени инфекции - това е по този начин, тъй като здравият микробиом е по-устойчив на патогени.

" Тампоните и превръзките предизвикват удобна среда за бактериите. Тампоните не водят вярно кръвта от влагалището, а превръзките основават предпазен резултат. Тази обстановка провокира бактериални промени и трансформира микрофлората на влагалището ", означават създателите.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР