Изследователи доказаха, че лененото семе намалява риска от инсулт, подобрява

...
Изследователи доказаха, че лененото семе намалява риска от инсулт, подобрява
Коментари Харесай

Виж как да пречистиш кръвоносните съдове и червата с ленено семе

Изследователи потвърдиха, че лененото семе понижава риска от инсулт, усъвършенства работата на стомашно-чревния тракт и разрешава стимулирането на сърдечно-съдовата система.

Ленените семена са дейно средство за разчистване на кръвоносните съдове и червата. Те са богати на фибри, микроелементи и витамини.

От ленените семена пригответе настойка, защото нейната консистенция е слизеста, има обгръщащ резултат върху стомашно-чревния тракт и способства за надълбоко ликвидиране на шлаките и токсините. В допълнение настойката от ленено семе се явява като противовъзпалително средство.

За приготвянето ѝ използвайте термос, защото той поддържа топлата напитка. В него прибавете 1 с.л. сухи ленени семена и ги залейте с 2 чаши вряла вода, затворете термоса и го оставете за 8 часа да престои по този начин. Приемайте от настойката по 0.5 чаша, 30 минути преди хранене 4 пъти дневно.

Кисел от ленени семена за филтриране на червата

За да го приготвите би трябвало да сварите ленените зърна на желе. Сварете 1 с.л. ленени семена в 1 ч.ч. вода, когато зърната набъбнат, прибавете 1 с.л. нишесте, разтворено в 20 мл вода. Приемайте по половин ч.ч. 30 минути преди хранене.

Спокойно можете да замените закуската с него даже в случай че желаете да отслабнете. Продължителността на курса на лекуване с ленения кисел е 10 дни. След 10 дневна отмора повторете курса. За да пречистите червата си добре, са нужни 3-4 такива ленени курса. Обезателно настойката и киселът би трябвало да са прясно приготвени.

 Ленено семе

Ленено желе за филтриране на кръвоносните съдове

Вечер залейте 1/3 ч.ч. ленени семена с 1 литър вода, варите 2 часа на водна баня. Престоява по този начин през нощта, а на сутринта се прецежда. Получава се към 850 мл течност, сходна на желе. Трябва да се приема в продължение на 5 дни па 1/3 ч.ч. заран на празен корем и вечер 30 минути преди хранене. Курсът на лекуване е 15 дни, след 3 месеца повторете.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР