Изследовател от Нидерландия прогнозирал земетресението в Турция само три дни

...
Изследовател от Нидерландия прогнозирал земетресението в Турция само три дни
Коментари Харесай

Експерт предсказал земетресението в Турция 3 дни по-рано

Изследовател от Нидерландия планувал земетресението в Турция единствено три дни преди да се случи.

Франк Хугърбийтс е откривател в Solar System Geometry Survey, който на уеб страницата си се разказва като проучвателен институт „ за наблюдаване на геометрията сред небесните тела, обвързвана със сеизмичната интензивност “.

Той написал предизвестие в Twitter три дни по-рано, че солидно земетресение ще раздруса Турция „ рано или късно “.

Прогнозата му се сбъдна в понеделник, когато земетресение с магнитуд 7,8 удари Турция и Сирия, което докара до гибелта на хиляди души в района. Нещата се утежниха в понеделник следобяд, когато второ солидно земетресение с магнитуд 7,7 удари Турция, трансформирайки се в едно от най-големите естествени бедствия, на които страната е била очевидец от 80 години.

„ Рано или късно ще има земетресение в този район (Южно-централнаТурция, Йордания, Сирия, Ливан). #deprem “, написал Франк в Twitter на 3 януари.

Въпреки това малко на брой консуматори обърнали внимание на прогнозата до понеделник. Туитът на нидерландеца към този момент има над 33 милиона гледания, 120 хиляди лайкове и над 34 хиляди ретуита. Експертът към момента употребява своята платформа, с цел да осведоми хората за настоящата обстановка.

Той няма научна степен, само че е запалянко, споделя самият той пред FOX40 през 2015 година, до момента в който правел прогноза за огромно земетресение в Калифорния, която не се сбъднала.

„ Сърцето ми е с всички наранени “

Нидерландецът също изразил скръбта си от опустошителния случай и декларирал, че земетресенията са „ предшествани от сериозна планетарна геометрия “.

„ Сърцето ми е с всички, наранени от огромното земетресение в Централна Турция. Както споделих по-рано, рано или късно това ще се случи в този район, сходно на годините 115 и 526. Тези трусове постоянно са предшествани от сериозна планетарна геометрия, както имахме на 4-5 февруари “, написа Хугърбийтс в Twitter.

Геоложката работа на Съединени американски щати (USGS) споделя, че няма метод да се предскаже часът и датата на земетресение. Според уеб страницата на USGS нито USGS, нито други учени в миналото са планували огромно земетресение.

„ Земетресенията не са предсказуем феномен. Никой не може да предскаже тъкмо местоположението, магнитуда и времето на земетресението “, споделя Уилям Барнхарт, помощник-координатор на Програмата за заплаха от трусове на USGS, пред Newsweek.

Барнхарт прибавя, че „ понастоящем няма призната научна тежест за догатката, че земетресенията се случват в отговор на подреждането на планетите или различен феномен на слънчевата система. “

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР