Израелското военно министерство представи план за Ивицата Газа, който да

...
Израелското военно министерство представи план за Ивицата Газа, който да
Коментари Харесай

С военен контрол и без израелски цивилни. Тел Авив изготви първи следвоенен план

Израелското военно министерство показа проект за Ивицата Газа, който да се осъществя след края на войната, оповестиха международните медии.

Той планува лимитирано палестинско ръководство взаимно с световна работна група, както и нескончаем боен надзор от страна на Израел .

Войната стартира през октомври след след най-мащабната против Израел на ислямистката паравоенна формация Хамас , оповестена за терористична от Съединени американски щати и Европейски Съюз. Тя ръководи Ивицата Газа от 2007 година насам. Основна военна цел на Израел е унищожаването на Хамас.

Израел отговори с пълномащабна, която в началото беше съсредоточена в северната, а по-късно се разшири и към южната част на Ивицата. Международната общественост оказва все по-силен напън върху Израел да премине към по-малко интензивни военни интервенции поради огромния брой жертви.

" Хамас към този момент няма да управлява Газа, а Израел ще резервира цялостния надзор върху сигурността ", сподели израелският боен министър Йоав Галант . " Жителите на Газа са палестинци, затова палестинските органи ще ръководят, при изискване че няма да има враждебни дейности или закани против страната Израел ", добави той.

Международните сили ще оказват помощ за възобновяване на територията след войната. На територията на Ивицата няма да има израелско цивилно наличие след постигането на задачите на войната.

Обсъждането на проекта докара до мощно различие измежду израелските управляващи. Премиерът Бенямин Нетаняху към момента не го е коментирал обществено. Очаква се проектът да бъде отритнат от Хамас.

Предвижда се войната да продължи, до момента в който всички заложници, които Хамас взе на 7 октомври, не бъдат освободени и " военният и управническият потенциал " на Хамас не бъде премахнат.

Планът на Галант се разминава с настояването на Съединени американски щати за въвеждането на палестинска власт, която да ръководи вместо Хамас, и за нови договаряния за основаването на палестинска страна, което Нетаняху отхвърли, напомня Гардиън.

Галант предложи и във войната, който планува по-целенасочен метод в северната част на анклава и продължение на преследването на водачи на Хамас на юг.

Предложенията пристигнаха дни преди идно посещаване на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен в Израел, на което се чака той да упорства за повече филантропична помощ за палестинците, както и за попречване на ескалация на спора в района, написа още Гардиън.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР