Израелският стартъп разработи първото в света устройство, базирано на AI

...
Израелският стартъп разработи първото в света устройство, базирано на AI
Коментари Харесай

Високотехнологична тоалетна седалка открива бъбречни заболявания и диабет

Израелският стартъп създаде „ първото в света устройство, основано на AI и спектроскопия “, което обезпечава непрекъснато и неинвазивно наблюдаване на отделянето на урина – ефикасна опция на общоприетия химичен или микроскопски разбор.

Технологията към този момент се употребява за възрастни пациенти в заведения за подкрепяне на живот в Холандия, където събира от ден на ден и повече данни всякога, когато употребяват тоалетната.
-->
„ Опитваме се да хванем заболявания, преди да отидете на доктор “, споделя Гай Голдман, основен изпълнителен шеф на Olive Diagnostics, компанията зад продукта.

Авангардната технология към този момент може да сканира урината ви за ранни признаци на диабет, хронично бъбречно заболяване, рак на пикочния мехур, инфекции на пикочните пътища (инфекции на пикочните пътища) и дехидратация – всякога, когато отидете до тоалетната.

Сензори, инсталирани на тоалетна седалка, са в положение да мерят метода, по който светлината се отразява от потока на урината в действително време, което разрешава точна диагноза на редица болести.

Те оптически проучват 3000 молекули, съдържащи се в урината – всяка от които взаимодейства с друга периодичност на светлината.

Устройството, наречено Olive KG, изпраща 64 светлинни честоти през урината, до момента в който е в придвижване, като пасивно открива молекулите и употребява данните, които събира, с цел да разпознава здравословни проблеми.

Сензорът, който може да се инсталира на всяка тоалетна, има светлини от едната страна и фотодиод от другата, който мери какъв брой светлина минава в него.

Olive KG открива протеини, червени кръвни кафези, нитрати, pH и компактност на урината, както и други характерности (обем, налягане, цвят, честота).

„ Урината контролира количеството минерали, които би трябвало да имате в тялото си, което я прави в действителност добър биомаркер за разкриване на куп заболявания “, споделя Голдман. „ Хората считат, че това е просто боклук, само че тя в действителност контролира тялото. Например, в случай че имате прекалено много натрий, тялото ви се отървава от него посредством урината ви.

Понастоящем компанията се концентрира върху даването на прецизен разбор на урината – медицинският термин за разбор на урината – за пациенти в преклонна възраст и изключително за техните потомци, които може да се тормозят, че са обезводнени или са се заразили с зараза.

Данните, събрани от Olive KG, се изпращат непосредствено до клиничните отделения на заведенията, с които работи сега. То може да се свърже с новото си приложение за Apple Watch Olive WatchOS, което дава резултати от разбор на урината, основани на AI, към смарт часовници.

Компанията също по този начин основава нов датчик, който ще стартира да продава непосредствено на клиенти, дружно с приложение, което дава потребителска диагностика, до края на 2023 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР