Израелският премиер Бенямин Нетаняху ще се яви в началото на

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху ще се яви в началото на
Коментари Харесай

Нетаняху отива на съд за корупция

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху ще се яви при започване на октомври на чуване пред основния прокурор по каузи за корупция, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Агенцията се базира на изказване от през вчерашния ден на юриста на Нетаняху.

Израелският основен прокурор Авишай Манделблит отхвърли в четвъртък молбата на премиера чуването да бъде отсрочено.

Адвокатът на Нетаняху Амит Хадад съобщи, че е трябвало молбата за отсрочване на чуването да бъде почетена, само че откакто основният прокурор я е отхвърлил, то той и Нетаняху ще участват на чуването.

Нетаняху помоли чуването да бъде отсрочено поради разпускането на Народното събрание и произвеждането на парламентарни избори на 17 септември.

Бенямин Нетаняху не съумя да образува държавно управление след успеха си на изборите на 9 април, отбелязва Франс прес. Привържениците на Нетаняху в Народното събрание гласоподаваха за разпускането му, с цел да не може президентът Реувен Ривлин да връчи мандата за съставяне на държавно управление на различен политически водач, показва организацията.

По този метод се стигна до свикването на нови парламентарни избори в Израел.

Главният прокурор стимулира решението си да отхвърли молбата на Нетаняху с аргумента, че нищо не оправдава датата на чуването да бъде променяна.

Главният прокурор към този момент отсрочи един път през май датата на чуването, която в началото бе 10 юли.

Нетаняху ще бъде изслушан по три обособени каузи, по които е упрекван в корупция, машинация и корист с доверие.

69-годишният Нетаняху отхвърля всички обвинявания против себе си и твърди, че става дума за лов на вещици.

Въпреки следствието против него, Нетаняху няма да бъде юридически длъжен да подаде оставка, до момента в който не бъде приет за отговорен по някое от повдигнатите обвинявания и на последната допустима правосъдна инстанция. Това, настояват специалистите, може да отнеме години.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР