Израелският премиер Бенямин Нетаняху повтори, че Израел няма намерение да

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху повтори, че Израел няма намерение да
Коментари Харесай

Нетаняху: Израел се бори срещу терористите от Хамас, а не срещу палестинското население

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху повтори, че Израел няма желание да окупира за непрекъснато линията Газа или да прогони оттова цивилното население, съобщи ДПА.

" Израел се бори против терористите от " Хамас ", а не против палестинското население. Правим това, като съблюдаваме изцяло интернационалното право ", съобщи нощес Нетаняху във видеообръщение.

Днес стартират чуванията в най-висшата правосъдна институция на Организация на обединените нации, Международния съд в Хага. Там Южна Африка съди Израел с изказванието, че военната акция линията Газа е в нарушаване на конвенцията на Организация на обединените нации за геноцида.

" ЦАХАЛ (израелските сили) вършат всичко допустимо да сведат до най-малко цивилните жертви, до момента в който " Хамас " прави всичко допустимо да има колкото може повече такива, употребявайки палестински цивилни като човешки щитове ", сподели Нетаняху. По думите му израелската войска предизвестява и приканва палестинските цивилни да изоставен военните зони, до момента в който " Хамас " ги попречва да го създадат.

" Нашата цел е да почистим Газа от терористите от " Хамас " и да освободим заложниците. Щом това бъде реализирано, Газа може да бъде демилитаризирана и дерадикализирана ", сподели той. Премиерът добави, че това ще сътвори " опция за по положително бъдеще както за израелците, по този начин и за палестинците ", добавя Българска телеграфна агенция.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР