Израелският парламент прие ключов елемент от законодателния пакет за реформиране

...
Израелският парламент прие ключов елемент от законодателния пакет за реформиране
Коментари Харесай

Парламентът на Израел одобри ключов елемент от спорната съдебна реформа

Израелският парламент одобри основен детайл от законодателния пакет за реформиране на правосъдната система, откакто болшинството от депутатите в 120-местния Кнесет поддържаха закон за ограничение на пълномощията на Върховния съд.Текстът беше признат с 64 гласа „ за “ и нито един „ срещу “, защото в символ на митинг депутатите от опозицията напуснаха пленарната зала. Преди това в залата се появи министър председателят Бенямин Нетаняху, който след интервенцията по слагане на байпас, искаше да участва на дебатите и гласуването.
Това несъмнено е извънреден миг, направихме първа стъпка във значим исторически развой на промени в правосъдната система и връщане на правата, които бяха отнети от държавното управление и Кнесета.
Яир Левин – министър на правораздаването на Израел

Опозиционният водач Яир Лапид разгласи, че договарянията в последния миг с държавното управление на Израел по закона за правосъдната промяна са се провалили. Той упрекна кабинета на Нетаняху, че пробва да докара страната до разпад и да унищожи демокрацията.Израелският президент Ицхак Херцог се опита да бъде медиатор сред държавното управление и опозицията, като в неделя вечерта предложи на двете страни компромисен проектозакон, само че не бе реализирана договореност по него.Десетки хиляди стачкуващи не престават митингите си против проектозакона, който, съгласно критиците му, е опасност за израелската народна власт, защото ще ограничи пълномощията на Върховния съд. Пред постройката на Народното събрание стачкуващи са разпънали палатков лагер.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР