Израелският министър на транспорта Израел Кац е поръчал в близост

...
Израелският министър на транспорта Израел Кац е поръчал в близост
Коментари Харесай

ЖП гара в Йерусалим ще носи името на Доналд Тръмп

Израелският министър на превоза Израел Кац е поръчал наоколо до Стената на рева в Стария град на Йерусалим да се построи железопътна гара, която да носи името на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и да бъде в чест на решението му да признае Йерусалим за столица на Израел, съобщи ТАСС.

В публично изказване на Министерството на превоза в Израел се показва, че министър Кац е наредил на израелските железници да се форсира популяризирането на плана за разширение на високоскоростната железопътна линия по маршрута Тел Авив - Йерусалим, до Стената на рева.

" Взех решение да нарека гарата към основната реликва на еврейския народ на Доналд Тръмп в символ на благодарност за приноса на президента на Съединени американски щати за подсилване на статута на столицата ни ", акцентира Кац.

Според Кац удължаването на високоскоростна железопътна линия от Тел Авив до Йерусалим и до Стената на рева е план с национално значение за евреите, тъй като гарата на Стената на рева ще разреши на всички израелски жители и посетители на страната бързо и комфортно да стигат до сърцето на еврейската столица. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР