Израелските военни призоваха всички цивилни от северната част на ивицата

...
Израелските военни призоваха всички цивилни от северната част на ивицата
Коментари Харесай

Време е за война: Израел призова цивилните да напуснат ивицата Газа

Израелските военни приканиха всички цивилни от северната част на линията Газа, повече от 1 милион души, да се реалокират на юг в границите на 24 часа.

Апелът идва преди предстоящото сслед като Израел натрупа танкове покрай линията Газа, съобщи Reuters.

" Сега е време за война ", сподели министърът на защитата Йоав Галант в четвъртък, до момента в който израелските военни самолети не престават да нанасят удари по Газа в отговор на най-смъртоносната офанзива на палестински екстремисти в 75-годишната история на спора.

Израелската войска разгласи, че ще оперира " доста " в град Газа през идващите дни и цивилните ще могат да се завърнат единствено когато бъде направено друго известие.

Според Организацията на обединените народи (ООН) е невероятно такова придвижване да се реализира " без опустошителни филантропични последствия ".

" Организация на обединените нации мощно приканва всяка сходна заповед, в случай че бъде доказана, то тя да бъде анулирана. Трябва да се избегне възможната бедствена обстановка ", сподели представителят на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик в изказване.
 Иран упрекна Израел в
Иран упрекна Израел в " геноцид " и нарушение на интернационалните контракти

Според иранския президент цялостната обсада нарушава всички съществуващи интернационалните контракти

Посланикът на Израел в Организация на обединените нации Гилад Ердан дефинира отговора на Организацията като " неприличен ".

Представител на " Хамас " сподели, че предизвестието за връзките с Газа е " подправена агитация " и прикани жителите да не се поддават на това.

Израел се зарече да унищожи въоръжената формация " Хамас ", която управлява офанзивите в събота, само че наземна инвазия в Газа съставлява сериозен риск, защото отвлечени при нападението в събота.

Обществената телевизия Kan сподели, че броят на израелските жертви е повишен до над 1300. Властите в Газа оповестиха, че повече от 1500 палестинци са били убити.

Припомняме, Израел сложи Газа, където живеят 2,3 милиона души,

Международният комитет на Червения кръст (МКЧК) сподели, че горивото, захранващо генераторите за незабавни случаи в лечебните заведения в Газа, може да се изчерпи в границите на часове, а Световната хранителна стратегия на Организация на обединените нации (WFP) предизвести, че храната и прясната вода понижават рисково.
 Газа остава и без гориво до часове, генераторите в лечебните заведения стопират
Газа остава и без гориво до часове, генераторите в лечебните заведения стопират

Червеният кръст смутен за доставката на помощи и лекарства
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР