Израелските военни още не могат да обявят колко цивилни граждани

...
Израелските военни още не могат да обявят колко цивилни граждани
Коментари Харесай

Израел: Хамас искат да има жертви и разрушения

Израелските военни още не могат да разгласят какъв брой цивилни жители са били убити след тяхното нахлуване против бежанския лагер Джабалия. Там Хамас съзнателно се крие зад цивилната инфраструктура, сподели представителят на израелската войска Даниел Хагари, представен от АРД. " Те желаят тези опустошения. "

По неговите думи - армията е изправена пред алтернатива. От една страна се знае, че в региона има доста цивилни жители, въпреки поради наличието на Хамас там той да се явява " алена зона ". Същевременно интензивността на Хамас в бежанския лагер е опасност за израелската войска, на която тя би трябвало да реагира.

Ще има " сигурни коридори " за евакуация

Хагари акцентира, че боевете в линията Газа не са ориентирани против тамошното цивилно население. Затова още веднъж моли към хората в Джабалия и в другите области в северната част на крайбрежието да се реалокират на юг. Армията щяла да сътвори " сигурни коридори " за задачата.

Кадрите демонстрира ужасяващите провали от нападението във вторник, при което по данни на армията са рухнали тунели и се е отворил кратер. От израелската войска споделят, че въздушното нахлуване е било ориентирано против една от водещите фигури на офанзивата против израелски цивилни жители на седми октомври. При нападението против Джабалия били убити 50 терористи. Контролираното от Хамас здравно министерство в линията Газа от своя страна декларира, че измежду жертвите имало доста цивилни, написа АРД.

Извършено ли е военно закононарушение?

Множество представители на Организация на обединените нации насочиха рецензии към метода на Израел в линията Газа. Генералният секретар Антониу Гутериш бил " ужасяващ " от ескалиращото принуждение - изключително по отношение на " израелските въздушни набези в жилищни региони на гъсто популации бежански лагер Джабалия ". Координаторът на Организация на обединените нации по незабавната помощ Мартин Грифитс дефинира нападенията като " свирепост ", засегнала популацията в линията Газа.

Службата на Върховния комисар на Организация на обединените нации по човешките права не изключва нападението против Джабалия да съставлява военно закононарушение. " От позиция на огромния брой жертви и мащабите на разрушенията сме загрижени съществено, че това може да съставлява военно закононарушение ", разгласи службата на платформата Х.

Вижте и това видео на Дъждовни води: 

Последиците от израелския удар по бежанския лагер Джабалия

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР