Израелските сили са съсредоточили въздушната и сухопътната си офанзива в

...
Израелските сили са съсредоточили въздушната и сухопътната си офанзива в
Коментари Харесай

Заради Газа - Гутериш задейства член 99 от Хартата на ООН, анклавът е в хуманитарна катастрофа

Израелските сили са съсредоточили въздушната и сухопътната си атака в южната част на Газа. Те към този момент оперират в центъра на град Хан Юнис – за 25% от жителите му е подредено да изоставен домовете си и да потърсят безвредни места. Бойци на Хамас пък разчитат на самоделни взривни устройства, с цел да забавят врага и да му нанесат оптимални вреди.И израелските сили за защита, и радикалната палестинска формация разпространиха фрагменти от боевете.
Нашите сили могат да доближат на всички места в линията Газа. Вече са обкръжили къщата на Яхия Синуар. Въпрос на време е да я превземем. Освен това оказваме напън, с цел да позволим на Червения кръст да посети отвлечените израелски жители. Казах на председателката на Международния комитет на Червения кръст да се обърне към Катар, който има въздействие върху Хамас.
Бенямин Нетаняху – министър председател на Израел

Организация на обединените нации прикани за неотложно преустановяване на огъня – искане, което беше подкрепено и от ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел.Болниците в Газа не престават да одобряват ранени, само че са претъпкани и могат да обезпечат единствено базови грижи за тежкоранените.Министерството на опазването на здравето на Газа заяви, че 1207 палестинци са били убити след края на на краткотрайното помирение при започване на месеца – 70% от починалите са дами и деца.

" Въз основа на големия брой жертви в Газа и Израел за толкоз малко време, генералният секретар задейства член 99. Той гласи, че " генералният секретар желае да притегли вниманието на Съвета за сигурност към проблем, който може да заплаши мира и сигурността в интернационален проект ", сподели Стефан Дюжарик, представител на Антонио Гутериш.Междувременно Израел се съгласи да разреши минимални количества гориво да влязат в Газа, с цел да бъде предотвратена филантропична злополука.1.87 милиона души – над 80% от популацията на палестинския анклав – са напуснали домовете си, доста от тях са били вътрешно разселени по няколко пъти. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР