Израелски войски и палестински въоръжени бойци се сблъскаха в Ивицата

...
Израелски войски и палестински въоръжени бойци се сблъскаха в Ивицата
Коментари Харесай

Докато преговарят за примирие, Израел и Хамас се бият в цяла Газа

Израелски войски и палестински въоръжени бойци се сблъскаха в Ивицата Газа през уикенда , споделиха и двете страни в неделя, до момента в който на фона посредническите страни търсеха обща основа за вероятно преустановяване на огъня и освобождение на заложници, предава " Ройтерс ".

Перспективите за обезпечаване на каквото и да е помирение обаче наподобяват несигурни , като Израел съобщи, че паралелно с това възнамерява да разшири офанзивата си, с цел да унищожи " Хамас ".

Най-малко 86 палестинци са били убити при израелски удари от събота,  съобщиха медици. Израелската войска заяви, че двама бойци са починали в боевете в южната част на Газа и че нейните сили са умъртвили или заловили няколко палестински въоръжени мъже в Зейтун и на други места.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху свика своя боен кабинет за брифинг късно в събота, дружно с шефове на разузнаването, които се завърнаха от среща с катарски, египетски и американски медиатори в Париж за допустимо второ преустановяване на огъня в Газа.

Първата през ноември, обезпечи освобождението на към половината от 253-ма души, хванати от " Хамас " по време на трансграничната атака на 7 октомври, която провокира войната. В тази договорка Израел освободи три пъти  от своите затвори за сигурност и позволи повече филантропична помощ за Газа.
 Al-Hadath: Постигнат е забележителен прогрес по съглашение за заложниците в Газа
Al-Hadath: Постигнат е забележителен прогрес по съглашение за заложниците в Газа

Обмисля се вид за освобождението на 40 израелски заложници, 200-300 палестински пандизчии

Израелските медии, цитирайки неназовани публични лица, на към една трета от 130-те заложници, които към момента са в Газа, след шестседмично помирение, обхващащо свещения за мюсюлманите месец Рамадан. Нямаше публично удостоверение от двете страни.

Палестински чиновници споделиха, че   " Хамас " упорства Израел да приключи офанзивата и да изтегли силите си при всяко съглашение. Израел алармира за желание да се реалокира в един от последните градове, където " Хамас ", който се е заклел да го унищожи, има непокътнати сили.

" Работим за постигането на друга рамка за освобождението на нашите отвлечени хора , както и за довеждане докрай на елиминирането на батальоните на " Хамас " в Рафах ", сподели Нетаняху във Facebook, имайки поради града в далечния юг на Газа, покрай границата с Египет.

Тази седмица, добави той, израелският кабинет по сигурността ще утвърди  - в това число евакуацията на повече от милион разселени палестински цивилни, които са се приютили там и чиято орис тревожи международните сили.

Почти 30 000 палестинци са били убити във войната, настояват медицински чиновници в Газа. Нападението на " Хамас " от 7 октомври умъртви 1200 души в Израел, който също загуби 241 бойци в последвалите борби в Газа, съгласно публични данни.
 Израел постанова ограничавания за сигурност на молитвите за Рамадан в Ал Акса
Израел постанова ограничавания за сигурност на молитвите за Рамадан в Ал Акса

" Хамас " сподели, че палестинците би трябвало да отхвърлят това незаконно решение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР