Израелски военни самолети удариха рано тази сутрин обект в ивицата

...
Израелски военни самолети удариха рано тази сутрин обект в ивицата
Коментари Харесай

Израел нанесе удари срещу ивицата Газа заради изстреляна ракета

Израелски военни самолети удариха рано тази заран обект в линията Газа, обвързван с бригадите " Езедин ал Касам " - военното крило на палестинската организация Хамас, предава БГНЕС.

Няколко от ударите са били ориентирани против обект западно от град Хан Юнис в южната част на линията Газа, заяви сътрудник на Анадолската организация. Палестинското министерство на опазването на здравето не оповестява за жертви или ранени.

Бригадите " Езедин ал Касам " обявиха, че са отвърнали с ракети земя-въздух. " Нашата противовъздушна защита отговори на ционистките военни самолети в небето на Ивицата Газа с ракети земя-въздух тъкмо в 01.35 ч. локално време във вторник сутринта ", разгласи организацията.

По-рано Израелските сили за защита оповестиха в Tуитър, че една ракета, изстреляна от Газа, е била прихваната от израелската система за въздушна защита Iron Dome. Ударите са били осъществени в отговор на изстрелването от Газа към Израел.

Този ход идва, откакто израелският министър-председател Нафтали Бенет съобщи, че организацията Хамас е отговорна за възходящото напрежение в Израел и Палестина.

Напрежението в палестинските територии е високо от началото на април на фона на многократните израелски акции за арести в Западния бряг. десетки палестинци бяха ранени при конфликти с израелските сили в комплекса на джамията Ал-Акса в Източен Йерусалим. Джамията Ал-Акса е третото най-свято място в света за мюсюлманите. Евреите назовават региона Храмовия рид, потвърждавайки, че в древността там са се намирали два еврейски храма.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР