Израелски учени съобщиха, че са открили необичаен продукт, който помага

...
Израелски учени съобщиха, че са открили необичаен продукт, който помага
Коментари Харесай

Ето какво да ядем против кариеси

Израелски учени оповестиха, че са разкрили необикновен артикул, който оказва помощ с борбата против кариесите, написа Актуалние новости. Експертите от университета Бен-Гурион решили да проведат изследване, откакто открили, че жителите на югозападните региони на Китай по-рядко се сблъскват със стоматологични проблеми.

Оказало се, че в менюто им участват кисели краставички, които се явяват профилактично средство против кариес. Учените считат, че удобното им деяние се дължи на пробиотиците, формирани в процеса на ферментация на зеленчуците и известни с позитивния си резултат върху човешкото здраве. Те стабилизират чревната микробиота, усъвършенстват имунната система и намаляват равнищата на холестерола.

Учените са изследвали състава на 14 разнообразни вида мариновани краставички, които се употребяват от жителите на югозападните елементи на Китай, предава Българска телеграфна агенция. Извлечени били общо 54 варианта лактобацили. Един от тях е L. plantarum K41, който намалява риска от кариес. Този пробиотик понижава с над 98 % броя на бактериите, които го предизвикват, и работи чудесно против нападателни съединения, намиращи се в устата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР