Израелски учени разработиха метод за възстановяване съдържимото на екрана чрез

...
Израелски учени разработиха метод за възстановяване съдържимото на екрана чрез
Коментари Харесай

Метод за възстановяване на изображението на LCD монитора с помощта на микрофон

Израелски учени създадоха способ за възобновяване съдържимото на екрана посредством разбор на звуковите съмнения, предавани от LCD мониторите. Представени са няколко типа офанзиви, които дават опция за установяване на откриваните от браузърите уеб сайтове, да се разпознаят въвежданите благодарение на виртуалната клавиатура знаци и да се пресъздаде текста, вкарват в полетата.

Проверени са мониторите на Dell, Samsung, HP, ViewSonic, Philips, Soyo и Apple, като от всички тях е допустимо възобновяване на изображението.

Технологията съпоставя предаваните от LCD мониторите слаби високочестотни звуци с изображенията, показвани на екрана. Тези звуци се издават от веригите на импулсното зареждане и зависят от показваната на екрана информация.



Всички данни, показвани на екрана, образуват звуков декор, като всяка информация има своя сигнатура. Използва се машинно образование, с което се натрупва нужната статистика и се отсяват шумовете на микрофона и съответния екран.

За приемането на високочестотния тон е задоволителен вграденият в елементарните уеб камери микрофон, микрофона на поставения наоколо смарт телефон и така нататък При потреблението на специфичен микрофон, изображението може да бъде възобновено от разстояние 10 метра от екрана. Не е нужен физически достъп до системата и не се постанова въвеждането на какъвто и да било спомагателен код.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР