Израелски демонстранти подпалиха част от комплекса на Агенцията на ООН

...
Израелски демонстранти подпалиха част от комплекса на Агенцията на ООН
Коментари Харесай

Израелски демонстранти подпалиха комплекс на Агенцията на ООН в Йерусалим

Израелски стачкуващи подпалиха част от комплекса на Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестинските бежанци в Източен Йерусалим, съобщи Ройтерс. 

(Във видеото може да научите повече за: Египет отхвърля да одобри палестински бежанци)

Ръководителят на организацията Филип Лазарини написа в обществените мрежи, че е решил обектът да остане затворен, до момента в който не бъде възобновена сигурността. Инцидентът, който е станал през вчерашния ден, е вторият по рода си за по-малко от една седмица, обърна внимание той.

" Това е възмутително развиване. Животът на чиновниците на Организация на обединените нации още веднъж е изложен на сериозен риск " , сподели Лазарини.

" Като окупационна мощ, Израел носи отговорността да подсигурява, че чиновниците и оборудванията на Организация на обединените нации са предпазени във всеки един миг " , акцентира още той.

Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестински бежанци е основана, с цел да спомага на палестинците, избягали или прогонени от домовете си по време на войната през 1948 година - в интервала, когато е основана страната Израел. Агенцията от дълго време е цел на израелска неприязън, отбелязва Ройтерс.

От началото на войната в линията Газа представители на израелските управляващи приканват организацията да бъде закрита, като я упрекват, че си сътрудничи с радикалната палестинска формация " Хамас " - обвиняване, което Организация на обединените нации изрично отхвърля. 

Израел счита целия Йерусалим за своя столица, в това число източната част от града, която завладява по време на войната през 1967 година и която палестинците желаят за бъдеща столица на самостоятелната си страна.

Лазарини съобщи, че по време на палежа на място е имало чиновници на организацията, само че няма жертви. Въпреки това пожарът е предизвикал вреди извън, а по-късно е бил сподавен от службите за справяне с изключителни обстановки. 

За момента израелската полиция не е коментирала случая. 

Лазарини заяви, че през последните два месеца групи израелци постоянно са организирали демонстрации пред комплекса, и сподели, че тази седмица са хвърляли камъни по чиновниците и постройките в комплекса.

На фрагменти, прикачени към обявата на Лазарини, се вижда пушек, който излиза от постройките в края на комплекса, до момента в който на фона се чува пеене и скандиране. Пред комплекса е видяна навалица, съпроводена от въоръжени мъже, които скандират " Изгорете Организация на обединените нации ".

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР