Израелската министърка на правосъдието Аелет Шакед определи американския президент Доналд

...
Израелската министърка на правосъдието Аелет Шакед определи американския президент Доналд
Коментари Харесай

Израелска министърка сравни Тръмп с Чърчил

Израелската министърка на правораздаването Аелет Шакед дефинира американския президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила като "Чърчил на 21 век " поради преместването на посолството на Съединени американски щати в Ерусалим, съобщи Асошиейтед прес.

Шакед сподели, че със своето решение Тръмп е "преобърнал чембърлейнската политика на капитулация " и е посочил на света, че "земевладелецът се е завърнал ".

Предишните американски президенти и от републиканците, и от демократите, както и съвсем всички други страни се въздържаха да отварят посолства в Ерусалим, настоявайки, че окончателният статут на града би трябвало да бъде организиран първо посредством договаряния сред израелците и палестинците.

Шакед, наподобява, съпоставя тази политика с водената от тогавашния английски министър-председател Невил Чембърлейн политика на отстъпки към нацистите преди Втората международна война. Тя загатва, че Тръмп наподобява на приемника на Чембърлейн на премиерски пост Уинстън Чърчил, оглавил военните старания.

Шакед, която е член на подкрепящата израелската заселническа политика партия "Еврейски дом ", порица Европа, че не се поучава от историята. Министърката сподели, че Европа "си е затворила очите за възхода на нацистите, а през днешния ден избира да си затвори очите за възхода на Иран ".

Тръмп е възхваляван от израелците и заклеймяван от палестинците за преместването на американското посолство в Ерусалим. Палестинците желаят източната част на противоречивия град за столица на своя бъдеща страна и споделят, че по-късно решение Съединени американски щати към този момент не са неутрален съдия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР