Израелската армия спаси мюсюлмански лекар, прострелян многократно и държан като

...
Израелската армия спаси мюсюлмански лекар, прострелян многократно и държан като
Коментари Харесай

"Закачиха ме за стълб": Мюсюлмански лекар, стана заложник на “Хамас” и е освободен от израелски военни

Израелската войска избави мюсюлмански доктор, прострелян неведнъж и държан като пленник от “Хамас ”, оповестява Jewish News Syndicate.

Лекарят е доброволец от израелската доброволна организация за Спешна помощ United Hatzalah. Тарек Абу Арар е държан за пленник няколко часа и е прострелян два пъти от терористи на “Хамас ” предходната събота сутринта, откакто пробиха граничната ограда. Бойците на “Хамас ” убиха повече от 1200 души, хиляди бяха ранени, а над 150 души бяха взети за заложници.

Израел пусна нов запис по какъв начин обстрелва цели, които се твърди, че са на „ Хамас “

Арар е гражданин на Ароер и е карал към работа в Спешното поделение в болница Барзилай в Ашкелон в събота, когато на кръстовище покрай израелския град Сдерот е срещнал човек, който е приличал на ранен.

„ В този миг нямаше известия за набези там ”, описа Арар. 

Според него е допустимо другарството сред палестинци и израелци

„ Около 20 минути по-рано получихме известия за алена паника и бях поставил бронежилетката си. Първоначално си помислих, че е рутинна автомобилна злополука, тъй че стопирах в профил на пътя, с цел да оказа помощ. Внезапно, когато се приближих до колата, видях на към 50 метра човек, който приличаше на израелски боец в униформа. Той ми направи знак да отида при него. Докато вървях към него той ненадейно ме простреля в гърдите. Започнах да крещя и да се апелирам, бях уверен, че съм на път да умра ”, сподели той.

Тогава Тарек Абу Арар чува някой да крещи от автомобила на арабски. „ Спри, стой, той е арабин. Тогава разбрах, че са терористи от “Хамас ” “, добави той.

Поли Луканова е един от най-хубавите ни волейболни национали, а преди 25 години отпътува за Израел

От храстите тогава се появяват още 10 терористи. Арар описа, че са го разпитвали на арабски и са му задавали въпроси, с цел да ревизират познанията му за исляма.

„ Закачиха ме за един дирек в центъра на кръстовището и споделиха: „ Това е, имаме пленник. Израелската войска към този момент не може да ни отстрани от въздуха ", добави лекарят.

Той изясни, че бойците на “Хамас ” са почнали да стрелят по всяка минаваща кола, до момента в който не са сигурни, че всички пасажери са убити. “Това продължи два часа, до момента в който армията дойде. Имаше престрелка сред терористите и бойците ”, сподели Арар.

" Най-лошото прекарване в живота ми "

Тогава един от терористите прострелва Арар в крайници и дава знак, че идващият патрон ще бъде в главата му. 

Израел предизвести цивилните палестинци в северните елементи на Газа да се изтеглят

След като силите на Силите на Израелски отбранителни сили се отдръпват 45 минути по-късно на мястото идват командоси на националното звено за битка с тероризма на Израел Yamam. Те убиват терористите и избавят лекаря, който е настанен в болница.

„ Това беше най-лошото прекарване в живота ми. Посветих живота си да оказвам помощ на другите и да избавям животи, както в специалността си на доктор, по този начин и като доброволец в United Hatzalah. Да бъда заставен да стана очевидец на това ужасното кръвопролитие, осъществено пред очите ми, беше извънредно. Нямам думи да го опиша “, сподели той.

Има улични борби. В някои от къщите нахлуват терористи, атакуват деца, дами, мъже и ги отвличат, описа той

Арар е доброволец като доктор с United Hatzalah повече от година. Той е един от четиримата доброволци на United Hatzalah, които са станали жертви на нападението. Друг мюсюлмански доктор и доброволец е ранен и похитен от “Хамас ”, до момента в който обезпечава здравна помощ на огромен музикален фестивал.

Друг доброволец, Маор Шалом, беше погубен, до момента в който се опитваше да избави животи, откакто беше свикан на работа като част от силите за сигурност на Израел.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР